Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Κομισιόν: Έως και 3.000 τζιχαντιστές θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ευρώπη

Έρευνα Κομισιόν: Έως και 3.000 τζιχαντιστές θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, οι περισσότερε χώρες της ΕΕ αναμένουν μία αργή αλλά σταδιακή αύξηση της επιστροφής των τζιχαντιστών
Έως και 3.000 ευρωπαίοι οι οποίοι έζησαν και αγωνίστηκαν για χάρη του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία θα μπορούσα να επιστρέψουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ερυωπαϊκή Δίκτυο Ενημέρωσης για τη Ριζοσπαστικοποίηση (Radicalization awareness network, RAN), για λογαρισαμό της Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές καλούν τις ενδιαφερόμενες χώρες να προετοιμαστούν προσεκτικά, καθώς περίπου 1.200 με 3.000 τζιχαντιστές, οι οποίοι πολέμησαν κάτω από τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ενδέχεται να θελήσουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη.
«Οι περισσότερες χώρες μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων και η Γαλλία, αναμένουν μία αργή αλλά σταδιακή αύξηση της επιστροφής των τζιχαντιστών», αναφέρει η έκθεση, για να προσθέσει ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί εάν το Ισλαμικό Κράτος ηττηθεί στρατιωτικά ή καταρρεύσει.
Μάλιστα, σύμφωνα με το RAN, περισσότεροι από 42.000 ξένοι μαχητές από πάνω από 120 χώρες ταξίδεψαν μεταξύ του 2011 και του 2016 προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, με τον αριθμό των ευρωπαίων να είναι πάων από 5.000.
Η έκθεση χαρακτήρισε την παραπάνω μετακίνηση ως μία «εισροή πρωτοφανούς κλίμακας στην ιστορία του τζιχάντ παγκοσμίως», τοποθετώντας την δίπλα στις περιπτώσεις των Ταλιμπάν και της Τσετσενίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης