Διεθνή

Bloomberg: Ο αντίκτυπος του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βαρκελώνη επεκτείνεται πέρα από την Ισπανία

Bloomberg: Ο αντίκτυπος του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βαρκελώνη επεκτείνεται πέρα από την Ισπανία
Για τις κυβερνήσεις, η πραγματικότητα ότι τα οχήματα γίνονται όλο και περισσότερο όπλο επιλογής σημαίνει ότι δε μπορούν να κάνουν πολλά για να τα αποτρέψουν
Νίκαια, Βερολίνο, Λονδίνο, Στοκχόλμη και τώρα Βαρκελώνη. Φαίνεται σαν κατάλογος κορυφαίων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών και όχι ως μέρη στα οποία πραγματοποιήθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους μέσω αυτοκινήτων, βαν, ή φορτηγών.
Μεταξύ των τρομακτικών πτυχών της χθεσινής επίθεσης είναι ότι τα κοινωνικά μέσα κάνουν ένα τέτοιο είδος μακελειού ιδιαίτερα άμεσο στη σύγχρονη εποχή.
Για τις κυβερνήσεις, η πραγματικότητα ότι τα οχήματα γίνονται όλο και περισσότερο όπλο επιλογής σημαίνει ότι δε μπορούν να κάνουν πολλά για να τα αποτρέψουν.
Τα πραπάνω τροφοδοτούν μία ατμόσφαιρα πολιορκίας σε μέρη της Ευρώπης που μπορούν να εξιοποιήσουν κατά βούληση οι λαϊκιστές που τάσσονται κατά της μετανάστευσης και του Ισλάμ.
Απλώς ρωτήστε την Angela Merkel, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ακροδεξιές διαμαρτυρίες σχετικά με την πολιτική της για το ζήτημα των προσφύγων κατά την εκστρατεία επανεκλογής της.
Ενώ οι λαϊκιστές στην Ολλανδία και στη Γαλλία ηττήθηκαν φέτος στις εκλογές, ο θυμός που θρέφουν δεν απομακρύνεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και αναφορικά με την απειλή της τρομοκρατίας.
Παράλληλα, μέσω πρόσφατης έκθεσής του, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ευαισθητοποίησης για την Ριζοσπαστικοποίηση διαπίστωσε ότι καθώς το Ισλαμικό Κράτος χάνει έδαφος σε Συρία και Ιράκ, ο αριθμός των τρομοκρατών που μάχονται εκεί και που επιστρέφουν στην Ευρώπη ενδέχεται να αυξηθεί.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ατόμων που έφυγαν από την ΕΕ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους και τώρα ενδέχεται να επιστρέψουν θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 3.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης