Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσε ο χρυσός - Έσπασε το φράγμα των 1.300 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά 9 μηνών σκαρφάλωσε ο χρυσός - Έσπασε το φράγμα των 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει την τρίτη συνεχόμενη μέρα κερδών
Το φράγμα των 1.300 δολ. ανά ουγγιά κατάφερε να σπάσει σήμερα (18/8) ο χρυσός, για πρώτη φορά μέσα στο 2017, καθώς η παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια, η τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος Trump δίνουν επιπλέον ώθηση προς το πολύτιμο μέταλλο.
Συγκεκριμένα, περί τις 3:10 μ.μ. ο χρυσός καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,74% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.295,88 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στα 1.301,9 δολ. ανά ουγγιά, την υψηλότερη τιμή του από τις 4 Νοεμβρίου του 2016.
Πλέον, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται καθοδόν για την τρίτη συνεχόμενη μέρα κερδών, με την εβδομαδιαία του άνοδο να αγγίζει το +0,5%.
Παρά το γεγονός ότι η άνοδος του χρυσού είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη (17/8), αυτή κορυφώθηκε σήμερα λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Υπενθυμίζουμε ότι ο χρυσός παραδοσιακά ευνοείται σε περιόδους αστάθειας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς το μέρος του ως ένα «επενδυτικό καταφύγιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης