Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan καλεί τους Τούρκους της Γερμανίας να καταψηφίσουν Merkel και Schulz στις βουλευτικές εκλογές (24/9)

tags :
Ο Erdogan καλεί τους Τούρκους της Γερμανίας να καταψηφίσουν Merkel και Schulz στις βουλευτικές εκλογές (24/9)
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να δώσουν ένα «μάθημα» στο CDU και το SPD
«Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι εχθρός της Τουρκίας» είπε σήμερα (18/8) ο Recep Tayyip Erdogan και κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να καταψηφίσουν την Angela Merkel και άλλα μεγάλα κόμματα στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.  
«Καλώ όλους τους συμπατριώτες μου στη Γερμανία:
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP), το Πράσινο Κόμμα είναι όλοι εχθροί της Τουρκίας.
Υποστηρίζουμε τα πολιτικά κόμματα που δεν είναι εχθροί της Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από την Κωνσταντινούπολη.
 «Τους καλώ να μην ψηφίσουν για τα κόμματα που έχουν εμπλακεί σε τόσο επιθετικές και χωρίς σεβασμός ενέργειες εναντίον της Τουρκίας και τους καλώ να δώσουν ένα μάθημα στα κόμματα αυτά στις κάλπες», τόνισε ο Erdogan.
Να σημειωθεί ότι, η Γερμανία στην οποία διεξάγονται οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές (24/9), έχει μεγάλη τουρκική κοινότητα με δικαίωμα ψήφου.
Ο Erdogan με αφορμή τη δήλωση της Merkel ότι, δεν θα υπάρξει επέκταση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας, σημείωσε πως η Γερμανία έχει γίνει χώρα που παραβιάζει το κοινοτικό και το διεθνές δίκαιο.
Οι δηλώσεις αυτές του Erdogan καταδεικνύουν τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο πυροδοτήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016 ως απόρροια της εντεινόμενης αυταρχικής και κατασταλτικής πολιτικής στη γειτονική χώρα, που περιλαμβάνει τις συλλήψεις Γερμανών δημοσιογράφων και ακτιβιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης