Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street, λόγω τρομοκρατίας και πολιτικής αβεβαιότητας - Προς νέα εβδομαδιαία πτώση

Οριακές απώλειες στη Wall Street, λόγω τρομοκρατίας και πολιτικής αβεβαιότητας - Προς νέα εβδομαδιαία πτώση
Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν νέες εβδομαδιαίες απώλειες
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (18/8/2017) η Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν νέα εβδομαδιαία πτώση, στον απόηχο των χθεσινών (17/8) τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ισπανία, αλλά και εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν θα μπορέσει να προωθήσει τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα.
Έτσι, περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,20%, στις 21.708,09 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,26% και κινείτο στις 2.423,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,08% χαμηλότερα, στις 6.217,03 μονάδες.
Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν νέες εβδομαδιαίες απώλειες, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα για τους Dow και S&P - για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017 - και για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα για τον Nasdaq - στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί του 2017.
Οι πρόσφατες πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές έχουν πυροδοτηθεί από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, με την ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και τα χθεσινά (17/8) τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ισπανία.



Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην Ουάσιγκτον και στην αυξανόμενη ανησυχία ότι η οικονομική ατζέντα του Trump, που περιλαμβάνει μια φορολογική μεταρρύθμιση και δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης, δεν θα περάσει από το Κογκρέσο.
Οι ανησυχίες των επενδυτών αυξήθηκαν μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε ο αμερικανός πρόεδρος για τα «χλιαρά» σχόλιά του μετά τα επεισόδια ρατσιστικής βίας στη Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Ακολούθησαν μαζικές παραιτήσεις διευθυνόντων συμβούλων από το Συμβούλιο για τη Μεταποίηση, με τον Trump να οδηγείται στη διάλυση αυτού και του Συμβουλίου Στρατηγικής και Πολιτικής.
Η Wall Street είχε μεγάλες ελπίδες για την ατζέντα του Trump μετά την εκλογή του τον Νοέμβριο του 2016, με τις μετοχές να ανέρχονται σε ιστορικά υψηλά.
Εν μέσω των ανησυχιών, ο χρυσός ανήλθε σήμερα κατά 1%, στα 1.305,80 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου 2016, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έπεσαν, με το επιτόκιο του 2ετούς να διαπραγματεύεται στο 1,301% και του 10ετούς στο 2,17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης