Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν εδώ και καιρό τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη

tags :
Reuters: Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν εδώ και καιρό τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη
Οι τρομοκράτες, μάλιστα, φέρονται να πραγματοποιούσαν δοκιμαστικές επιχειρήσεις κοντά στην πόλη Αλκανάρ 
Οι δύο αιματηρές επιθέσεις στην Καταλονία την Πέμπτη (17/8) με τουλάχιστον 14 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες σχεδιάζονταν εδώ και καιρό από τους τρομοκράτες, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Οι τρομοκράτες, μάλιστα, φέρονται να πραγματοποιούσαν δοκιμαστικές επιχειρήσεις κοντά στην πόλη Αλκανάρ.
Να σημειωθεί ότι στο Αλκανάρ σημειώθηκε έκρηξη σε ένα σπίτι, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (16/8), ένα περιστατικό το οποίο η ισπανική αστυνομία συνδέει τώρα με τις αιματηρές επιθέσεις στη Βαρκελώνη.
Πιθανότατα το συγκεκριμένο σημείο κοντά στην ισπανική πόλη αποτελούσε «θέατρο» επιχειρήσεων των τρομοκρατών, πριν εξαπολύσουν τις αιματηρές επιθέσεις στη Βαρκελώνη.
Τρία από τα άτομα, που συνελήφθησαν μέχρι στιγμής για τις επιθέσεις είναι Μαροκινοί ενώ ένας τέταρτος υπό κράτηση έχει ισπανική υπηκοότητα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου.
Κανείς τους δεν είχε ιστορικό δραστηριοτήτων σχετικών με την τρομοκρατία.
Είναι ηλικίας μεταξύ 21 και 34 ετών.
Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ακόμα τον οδηγό του μικρού φορτηγού στο κέντρο της Βαρκελώνης ενώ είναι πιθανό να βρίσκεται μεταξύ πέντε υπόπτων, που σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στην πόλη Καμπρίλς νωρίς σήμερα το πρωί (18/8).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης