Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Mastercard διεισδύει στην πόλη του Μεξικού, όπου τα μετρητά κυριαρχούν

tags :
Η Mastercard διεισδύει στην πόλη του Μεξικού, όπου τα μετρητά κυριαρχούν
Ένα κανονικό εισιτήριο για το Μετρό της πόλης του Μεξικού, το πέμπτο μεγαλύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο, κοστίζει 5 μεξικανικά πέσος (0,25 δολάρια), γεγονός που το καθιστά πολύ φθηνό
Η πόλη του Μεξικού ενώνεται με τις μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, κάνοντας το πρώτο της βήμα προς τις συναλλαγές χωρίς μετρητά.
Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζει η Mastercard.
Τον Νοέμβριο 2017, η αμερικανική εταιρεία θα εισαγάγει μια χρεωστική κάρτα για το Metro της πόλης του Μεξικού, που θα επιτρέπει στους επιβάτες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους, μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Είναι μια προσπάθεια της Mastercard να καταγράφει ημερήσιες συναλλαγές εκατομμυρίων, βοηθώντας παράλληλα την κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερη διείσδυση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα.
Ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της πόλης του Μεξικού δεν έχει καν τραπεζικούς λογαριασμούς.
Και οποιαδήποτε προώθηση της πρωτοβουλίας πέρα από το Μετρό, θα ήταν καταδικασμένη από το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δέχεται μόνο μετρητά.
Ένα κανονικό εισιτήριο για το Μετρό της πόλης του Μεξικού, το πέμπτο μεγαλύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο, κοστίζει 5 μεξικανικά πέσος (0,25 δολάρια), γεγονός που το καθιστά πολύ φθηνό.
Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αγορά ενός εισιτηρίου ή μιας επαναφορτιζόμενης κάρτας που μπορεί να χρεωθεί έως και 120 πέσος, αλλά και οι δύο επιλογές μπορούν να αγοραστούν μόνο με μετρητά σε εκδοτήριο εισιτηρίων.
Η Mastercard αναφέρει ότι θα ενημερώσει το υπάρχον λογισμικό στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του Metro, ώστε οι ιδιοκτήτες καρτών να μπορούν να επιλέγουν τις κάρτες που επαναφορτίζονται από τις χρεωστικές κάρτες.
Η κίνηση αυτή της Mastercard αποτελεί μέρος μιας επενδυτικής στρατηγικής, με γνώμονα τα έσοδα που θα προκύψουν, από μία μεταστροφή των κατοίκων από τα μετρητά.
Η εταιρεία καρτών παρουσίασε μια παρόμοια συνεργασία στην Κολομβία με την υπηρεσία λεωφορείων της Μπογκοτά.
Η Mastercard αναφέρει ότι έχει εκδώσει 1.5 εκατομμύριο κάρτες και συζητά με άλλες 16 πόλεις της Λατινικής Αμερικής.
"Χρησιμοποιώντας τη μεταφορά ως δικαιολογία, θα εισαγάγουμε περισσότερες κάρτες στην αγορά", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Mastercard στην περιοχή.
Οι προπληρωμένες και χρεωστικές κάρτες θα είναι διαθέσιμες στην πόλη του Μεξικού μέχρι τα μέσα του 2018, ανέφερε η εταιρεία.
Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι της πόλης του Μεξικού δηλώνουν πως ελπίζουν ότι η πρωτοβουλία θα ωθήσει εκατομμύρια κατοίκους χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς να εισέλθουν στην επίσημη οικονομία.
"Πρέπει να διευκολύνουμε την ενσωμάτωση των ανθρώπων", δήλωσε ο γραμματέας οικονομικής ανάπτυξης της πόλης.
Και σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν θα κοστίσει στους φορολογούμενους ένα πέσο.
"Η Πόλη του Μεξικού δεν πληρώνει στη Mastercard ούτε ένα σεντ για αυτό το έργο", δήλωσε ο, διευθυντής του Metro.
"Ο μόνος κίνδυνος για μας είναι να χάσουμε χρόνο, ως πόλη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης