Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πίεση από τις πιστώτριες τράπεζες στην Toshiba για πώληση της μονάδας τσιπ μνήμης τον Αύγουστο 2017

tags :
Πίεση από τις πιστώτριες τράπεζες στην Toshiba για πώληση της μονάδας τσιπ μνήμης τον Αύγουστο 2017
Η Toshiba έχει φτάσει σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά στην πώληση της Toshiba Memory
Οι πιστώτριες τράπεζες -Sumitomo Mitsui Banking, Mizuho Bank, Sumitomo Mitsui Trust Bank- πιέζουν ασφυκτικά την Toshiba να επιτύχει μία συμφωνία για πώληση της μονάδας τσιπ μνήμης (Toshiba Memory) μέσα στον Αύγουστο 2017, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Nikkei», σε μία προσπάθεια να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία στη λήξη του οικονομικού έτους (Μάρτιος 2018) και να μπει τέλος στο έντονο πρόβλημα ρευστότητας και κερδοφορίας που αντιμετωπίζει ο ιαπωνικός κολοσσός.
Η Toshiba έχει φτάσει σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά στην πώληση της Toshiba Memory, καθώς οι «μνηστήρες» που εμφανίστηκαν αρχικά, στη συνέχεια... εξαφανίστηκαν.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η πώληση αποτύχει, τότε η Toshiba ίσως προχωρήσει σε αρχικό δημόσια προσφορά για τη θυγατρική της εταιρεία.
Στις 10 Αυγούστου 2017 η Toshiba κατάφερε να πάρει το «ΟΚ» από τις ρυθμιστικές αρχές της Ιαπωνίας και την PriceWaterhouseCoopers Aarata για να παραμείνει η μετοχή της υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Τόκιο, δίνοντας έτσι μία «ανάσα» στους επενδυτές της.
Ωστόσο, οι αρχές επέπληξαν τη γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία.
Πριν από τρεις εβδομάδες η Toshiba κατάφερε να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές για δανειοδότηση ύψους 6 δισ. δολαρίων, χρησιμοποιώντας τις μετοχές στο εργοστάσιο κατασκευής μικρο-σιπ της ως εγγύηση.
Η Toshiba χτυπήθηκε από τις τεράστιες υπερβάσεις του κόστους στην πυρηνική της μονάδα στις Η.Π.Α., η οποία σήμερα έχει χρεοκοπήσει και χρειάστηκε δισ. δολάρια σε νέα δάνεια για να εξοφλήσει, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την πώληση της NAND που έχει σταματήσει.
Οι τράπεζές είχαν αρνηθεί την πρόσβαση της Toshiba σε συμφωνημένη δανειοδότηση υποχρεώσεων ύψους 680 δισ. γιεν νωρίτερα το 2017, αφού οι πιστοληπτικές της ικανότητες μειώθηκαν λόγω της χρεωκοπίας της πυρηνικής μονάδας Westinghouse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης