Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Bannon

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Bannon
Σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα του Steve, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders
(upd2) Την απόλυση του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου, Steve Bannon, ανακοίνωσε σήμερα (18/8/2017) επίσημα ο Λευκός Οίκος, βάζοντας τέρμα σε μια έντονη φημολογία στα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την αποχώρηση του ανώτατου σύμβουλου του αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
«Ο Επικεφαλής Προσωπικού του Λευκού Οίκου John Kelly και ο Steve Bannon συμφώνησαν σήμερα ότι θα είναι η τελευταία ημέρα του Steve», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders.
«Είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, πηγή του Reuters, διαψεύδοντας μια πληροφορία της εφημερίδας «New York Times» που ανέφερε ότι ο Bannon είχε υποβάλει την παραίτησή του, είπε ότι δεν είχε σκοπό να φύγει οικειοθελώς από τον Λευκό Οίκο.
Δημοσίευμα των «New York Times» ανέφερε ότι ο Trump φέρεται να δήλωσε στους βοηθούς του ότι έχει αποφασίσει την απομάκρυνση του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου, Stephen Bannon.
Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, η ημερομηνία και ο τρόπος αποχώρησης του Bannon είναι αβέβαιη, ενώ ο Trump θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη.
Σύμφωνα με τους «Times», ο Bannon είχε βοηθήσει τον Trump να κερδίσει τις εκλογές του 2016.
Την ίδια ώρα, άτομο κοντά στον Bannon δήλωσε ότι ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου έχει υποβάλει την παραίτησή του από τις 7 Αυγούστου 2017, με την ανακοίνωση της παραίτησης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την αρχή της εβδομάδας, να αναβάλλεται λόγων των βίαιων ρατσιστικών επεισοδίων στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Νωρίτερα σήμερα, η ιστοσελίδα Axios ανέφερε ότι μια απόφαση για τον Bannon αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, ενώ αξιωματούχοι εκτιμούν πως ο σύμβουλος θα απολυθεί.

Πρώτη ενημέρωση 20:11:59, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης