Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz (SPD Γερμανίας): Στις 25 Σεπτεμβρίου ο επόμενος Καγκελάριος θα είμαι εγώ

tags :
Schulz (SPD Γερμανίας): Στις 25 Σεπτεμβρίου ο επόμενος Καγκελάριος θα είμαι εγώ
Αντιτίθεται στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών με προοπτική να φθάσουν στο 2% του ΑΕΠ - Τάχθηκε υπέρ ενός κοινού ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών
Έτοιμος για την Καγκελαρία της Γερμανίας δηλώνει ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Martin Schulz, μιλώντας στο ραδιόφωνο DLF και στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix. 
Μάλιστα, δήλωσε ότι "στις 25 Σεπτεμβρίου ο καγκελάριος θα λέγεται Schulz", όπως μεταδίδει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle.
"Είχα προειδοποιήσει το κόμμα μου να έχει στραμμένη την προσοχή του στις (σ.σ. δημοσκοπικές) μεταπτώσεις που υπάρχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες", είπε και συνέχισε:
"Η κυρία Merkel θα εξακολουθήσει και τις τελευταίες δέκα μέρες πριν τις εκλογές να θεωρείται από κάποιους ανίκητη, όμως στις 25 Σεπτεμβρίου ο καγκελάριος θα λέγεται Martin Schulz".

Η Deutsche Welle επισημαίνει πάντως τη διψήφια διαφορά σε βάρος του στις δημοσκοπήσεις, που κινείται στην περιοχή του 15% σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, και αναφερόμενη στην συνέντευξή του, σημειώνει ότι ο υποψήφιος του SPD επιχείρησε να τονίσει τις διαφορές του από την καγκελάριο Merkel σε σειρά ζητημάτων.
Ένα από αυτά είναι τα σχέδια για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών με προοπτική να φθάσουν στο 2% του ΑΕΠ στο πλαίσιο των νατοϊκών στόχων.
"Ο στόχος του 2% είναι κατά τη γνώμη μου λάθος.
Η δική μου θέση είναι ότι αυτού του είδους η αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών είναι λανθασμένη", δήλωσε ο Schulz, χαρακτηρίζοντας "επαρκή" μια αύξηση 5 δις ευρώ για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας, αλλά όχι επιπλέον δαπάνες ύψους 20 έως 30 δισ. ευρώ.
Κατά την DW ο πρόεδρος του SPD άσκησε κριτική στον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε απερίφραστα τα αιματηρά ρατσιστικά επεισόδια στη Βιρτζίνια, αφήνοντας αιχμές και κατά της Angela Merkel, η οποία, όπως είπε, δεν πήρε σαφή θέση, όπως θα όφειλε, απέναντι στον Trump.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τάχθηκε υπέρ ενός κοινού ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
"Χρειαζόμαστε περισσότερη φορολογική δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, όμως όχι με συμβολική πολιτική, αλλά για παράδειγμα με έναν ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα καταπολεμά τη φοροαποφυγή, τη φοροδιαφυγή και το φορολογικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη", είπε ο Schulz..
Τέλος, όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτησε θεσμοθέτηση κοινών διαδικασιών και συντονισμένη συνεργασία των κρατών μελών προκειμένου το ζήτημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
"Κατά τη γνώμη μου ένας Γερμανός καγκελάριος θα έπρεπε να πάρει εκ νέου πρωτοβουλία ώστε να υιοθετήσουμε επιτέλους στην Ευρώπη αυτά τα κοινά στάνταρντ, ειδάλλως όλα θα συνεχίσουν να κρέμονται από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ελλάδα και όλοι οι άλλοι θα λένε, ωραία αυτοί διευθετούν το πρόβλημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης