Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 2,5% στο bitcoin εν μέσω ανόδου στις αγορές – Κάτω από τα 70 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

tags :
Πτώση 2,5% στο bitcoin εν μέσω ανόδου στις αγορές – Κάτω από τα 70 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση
Aν και οι φωνές που κάνουν λόγο για «φούσκα» στον κλάδο ολοένα και πληθαίνουν, ωστόσο οι «miners» δε φαίνεται να αποθαρρύνοται...
Πτώση της τάξης του 2,5% καταγράφει -περί τις 20:45- ο «βασιλιάς» των ψηφιακών νομισμάτων, στα 4.205,1 δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή το ethereum είναι σχεδόν αμετάβλητο (-0,7%) σε ημερήσια βάση, στα 299,4 δολάρια, καθώς οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές ξεπέρασαν -εν μέρει- το χθεσινό σοκ.
Ως αποτέλεσμα, η κεφαλαιοποίηση του bitcoin έπεσε εκ νέου κάτω από τα 70 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, αν και οι φωνές που κάνουν λόγο για «φούσκα» στον κλάδο ολοένα και πληθαίνουν, ωστόσο οι «miners» δε φαίνεται να αποθαρρύνοται...

Ο πιο αισιόδοξος όλων...

Στην εκτίμηση ότι το bitcoin θα αναρριχηθεί στα 7.500 δολάρια διατύπωσε πριν από λίγες ημέρες η Standpoint Research, καθώς ο μακροχρόνιος ερευνητής των μετοχών Ronnie Moas αύξησε την τιμή στόχο για το κρυπτονόμισμα κατά 2.500 δολάρια τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, αφού το ψηφιακό νόμισμα έσπασε το φράγμα των 4.000 δολαρίων αποτελώντας επίπεδο ρεκόρ.
Κατά τον Moas «υπάρχουν hedge funds και ισχυρά χαρτοφυλάκια που τοποθετούν στο bitcoin, πραγματικά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια».
Ο Moas διατύπωσε για πρώτη φορά τις απόψεις του σχετικά με τις δυνατότητες του bitcoin στις αρχές Ιουλίου και εξέδωσε επίσημη έκθεση στο τέλος του περασμένου μήνα με στόχο τιμή τα 5.000 δολαρία για το 2017.
Πρόσφατα τόνισε ότι το bitcoin θα σημειώσει άνοδο σχεδόν 80% από τα ρεκόρ των 4.000 δολαρίων στα 7.500 δολάρια και θα διατηρήσει το ψηφιακό νόμισμα μια ανοδική δυναμική ώστε να φθάσει στα 50.000 δολάρια στο 2027 - αντιπροσωπεύοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης 28%.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 40% το τελευταίο διάστημα σπάζοντας συνεχή ρεκόρ.
Καθώς το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για το bitcoin μεγαλώνει, ο Moas αναμένει ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα αποτελέσουν μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων και των μοντέλων κατανομής περιουσιακών στοιχείων στο εγγύς μέλλον.
Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι σε ξένες χώρες θα θέλουν πιθανότατα να αγοράσουν ψηφιακά νομίσματα ως πιο σταθερή εναλλακτική λύση έναντι των εθνικών νομισμάτων τους.
Η αξία του bitcoin από 140 δισ. δολάρια θα εκτιναχθεί στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η συνολική αγοραία αξία περισσότερων από 800 ψηφιακών κερμάτων που αναγράφονται στο CoinMarketCap.com έχει αυξηθεί από περίπου 20 δισ. δολάρια στην αρχή του 2017 σε περίπου 140 δισ. δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης