Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας προειδοποιεί για κίνδυνο νέων κυβερνοεπιθέσεων

tags :
Η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας προειδοποιεί για κίνδυνο νέων κυβερνοεπιθέσεων
Σύμφωνα με την επιστολή της προς τις τράπεζες, το νέο κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται με το άνοιγμα συνημμένων αρχείων σε e-mails
Η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας προειδοποίησε κρατικές και ιδιωτικές τράπεζες για την εμφάνιση νέων κακόβουλων προγραμμάτων, καθώς οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι η Ουκρανία αντιμετώπισε νέες κυβερνοεπιθέσεις, όπως εκείνες που χτύπησαν τον Ιούνιο 2017.
Η επίθεση της 27ης Ιουνίου 2017, που ονομάστηκε NotPetya, χτύπησε πολλούς κρατικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις της Ουκρανίας, πριν εξαπλωθεί γρήγορα μέσω εταιρικών πολυεθνικών δικτύων, στην ανατολική Ευρώπη.
Η Κεντρική Τράπεζα του Κιέβου συνεργάζεται από τότε με την κυβερνητική Ομάδα Καταστολής Έκτακτης Ανάγκης (CERT) και την αστυνομία, για να ενισχύσει τον ουκρανικό τραπεζικό τομέα, μέσω της γρήγορης ανταλλαγής πληροφοριών.
Στις 11 Αυγούστου 2017, η κεντρική τράπεζα ενημέρωσε έγκαιρα τις τράπεζες για την εμφάνιση νέου κακόβουλου κώδικα, τα χαρακτηριστικά του και την ανάγκη εφαρμογής μέτρων για την πρόληψη μόλυνσης.
Σύμφωνα με την επιστολή της προς τις τράπεζες, το νέο κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται με το άνοιγμα συνημμένων αρχείων σε e-mails.
"Η φύση αυτού του κακόβουλου λογισμικού, η κατανομή του και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης του, δεν εντοπίστηκε από κανένα λογισμικό προστασίας από ιούς, δείχνει ότι αυτή η επίθεση είναι προορισμένη για μαζική εισβολή στον κυβερνοχώρο, στα εταιρικά δίκτυα στις ουκρανικές επιχειρήσεις ", ανέφερε η επιστολή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης