Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Ο Αβραμόπουλος είναι το «δεξί χέρι» και ο σημαντικότερος Eπίτροπος του Juncker

Express: Ο Αβραμόπουλος είναι το «δεξί χέρι» και ο σημαντικότερος Eπίτροπος του Juncker
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της ΕΕ πιστεύουν ότι η μεταναστευτική κρίση της ΕΕ θα μπορούσε να επιλυθεί από τον κ. Αβραμόπουλο
Ως το «δεξί χέρι» του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker και τον καταλληλότερο άνθρωπο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης παρουσιάζει τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, Express.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της ΕΕ πιστεύουν ότι η μεταναστευτική κρίση της ΕΕ θα μπορούσε να επιλυθεί από τον κ. Αβραμόπουλο, το «ριζοσπαστικό» δεξί χέρι του προέδρου Juncker, όπως τον αποκαλούν.
Όπως λένε, ο Έλληνας Επίτροπος έχει εγκωμιαστεί από τους ανθρώπους της ΕΕ που πιστεύουν ότι η μεθοδική και έξυπνη προσέγγισή του μπορεί να σταματήσει εκατοντάδες ανθρώπους να θέτουν κάθε εβδομάδα τη ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσουν από την Βόρειο Αφρική στην Ευρώπη.
Στo δημοσίευμα τονίζεται πως σε αντίθεση με κάποιους Επιτρόπους, o κ. Αβραμόπουλος έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στην ΕΕ με το δυναμικό τρόπο που προχωράει το έργο του.
Μάλιστα, τονίζουν πως αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχος των Βρυξελλών έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα Επιτρόπου, καθώς χαρακτήρισε τον κ. Αβραμόπουλο «ριζοσπαστικό», προσθέτοντας πως «οι προτάσεις του είναι πολύ πιο προχωρημένες από αυτές των προκατόχων του».
Όπως λένε, παρόλο που ο κ. Αβραμόπουλος θεωρείται ο «εγκέφαλος» πίσω από την αναβάθμιση της Frontex και τη δημιουργία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), την κινητοποίηση ένοπλων αξιωματούχων κατά των αδίστακτων διακινητών, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες διανέμονται στα κράτη μέλη, συχνά αφήνει τον πρόεδρο Juncker να πάρει τα εύσημα, προσέγγιση με την οποία έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στις Βρυξέλλες. Ανάλογο δημοσίευμα για τον Έλληνα Επίτροπο φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Neue Presse.



www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης