Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Να κλείσουμε τις πληγές από τα επεισόδια στη Βιρτζίνια - Πρέπει να επιδιώξουμε τη συμφιλίωση

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Να κλείσουμε τις πληγές από τα επεισόδια στη Βιρτζίνια - Πρέπει να επιδιώξουμε τη συμφιλίωση
Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της Αμερικής είναι η υπόσχεση της ευκαιρίας για εξέλιξη, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να απομονώνεται όλο και περισσότερο μετά τη «χλιαρή» του αντίδραση στα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, καταδίκασε σήμερα (18/8/2017) τον ρατσισμό και υποσχέθηκε να κάνει το υπουργείο του πιο πολυπολιτισμικό.
Ο Tillerson επικαλέστηκε την από το 1865 δεύτερη εναρκτήρια ομιλία του Abraham Lincoln, του προέδρου που απελευθέρωσε τους σκλάβους και προήδρευσε κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Καθώς ο πόλεμος έφτασε στο τέλος, ο Lincoln ζήτησε από το έθνος να κλείσει τις πληγές του από τη σύγκρουση, σημείωσε ο Tillerson.
«Κι εμείς, σήμερα, πρέπει να επιδιώξουμε να κλείσουμε τις πληγές», δήλωσε ο Tillerson στους συμμετέχοντες σε πρόγραμμα υποτροφιών του Υπουργείου Εξωτερικών.
«Πρέπει να επιδιώξουμε τη συμφιλίωση, την κατανόηση και τον σεβασμό, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την εθνότητα ή τις θρησκευτικές ή πολιτικές απόψεις», πρόσθεσε.
Ο Tillerson, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobil Corp πριν γίνει υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της Αμερικής «είναι η υπόσχεση της ευκαιρίας για εξέλιξη ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, του πόσα χρήματα βγάζουν οι γονείς σου ή το από πού ήρθες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης