Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την άμυνά τους για τις απειλές στον κυβερνοχώρο με εντολή Trump

tags :
Οι ΗΠΑ ενισχύουν την άμυνά τους για τις απειλές στον κυβερνοχώρο με εντολή Trump
Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Λευκού Οίκου, η νέα υπηρεσία σε ανώτατο πλέον επίπεδο θα είναι επικεντρωμένη στις επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο
Σχέδιο του αμερικανικού Πενταγώνου για τον διαχωρισμό της Διοίκησης για την προστασία του κυβερνοχώρου από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) ενέκρινε ο Donald Trump.
Πρόκειται για απόφαση, που σηματοδοτεί την πρόθεση του Λευκού Οίκου να εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον απειλών στον κυβερνοχώρο, αν και επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ τον κατηγορούν πως ο διαχωρισμός αυτός ήλθε με μεγάλη καθυστέρηση.
Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Λευκού Οίκου, η νέα υπηρεσία σε ανώτατο πλέον επίπεδο θα είναι επικεντρωμένη στις επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο, αν και δεν γίνεται γνωστό ποιος θα είναι ο διοικητής της.
«Αυτή η νέα Ενιαία Διοίκηση θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις του κυβερνοχώρου μας και θα μας δώσει περισσότερες δυνατότητες για τη βελτίωση της υπεράσπισης του έθνους μας», σημειώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
« Η αναβάθμιση της υπηρεσίας αυτής καταδεικνύει την αυξημένη μας αποφασιστικότητα κατά των απειλών στον κυβερνοχώρο και θα βοηθήσει να καθησυχάσουμε τους συμμάχους μας και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ικανότητά μας έναντι αντιπάλων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Ο στόχος του διαχωρισμού της Διοίκησης Κυβερνοχώρου από την NSA, η οποία παρακολουθεί και συλλέγει δεδομένα τηλεφώνου, διαδικτύου και άλλες πληροφορίες από ολόκληρο τον κόσμο, είναι να αποφευχθεί η ανάμειξη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον εχθρικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης