Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Αντιμέτωπη με μία νέου τύπου τρομοκρατία η Ευρώπη με μαχαίρια και αυτοκίνητα

Skynews: Αντιμέτωπη με μία νέου τύπου τρομοκρατία η Ευρώπη με μαχαίρια και αυτοκίνητα
Η νέα γενιά τρομοκρατών δεν έχει τη στρατιωτική εκπαίδευση των τζιχαντιστών, αλλά είναι εξίσου αποφασισμένη να σκοτώσει
Οι ευρωπαϊκές πόλεις πρέπει να συνηθίσουν στο γεγονός ότι η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζουν έχει αυξηθεί τελευταία τόσο ως προς το μέγεθος, όσο και στο ότι έχει γίνει πιο περίπλοκη, όπως αποδείχτηκε και με τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη, γράφει το Skynews.
H αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας της ηπείρου γνωρίζουν θα υπάρξει μία αύξηση στον ρυθμό των επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος και σίγουρα όχι ένα τέλος στην απειλή των ισλαμιστών εξτρεμιστών.
Οι τρεις επιθέσεις στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες είναι μία πρώτη ένδειξη ότι οι ηγέτες του χαλιφάτου, που αποσαρθρώνεται γρήγορα, θα πουν στους πιστούς τους να κάνουν επιθέσεις στη Δύση.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την al - Qaeda όταν άρχισε να βάλλεται από αεροπορικές επιδομές και χερσαίες επιχειρήσεις.
Οι ηγέτες της al - Qaeda είπαν στους υποστηρικτές τους να αντεπιτεθούν κι έτσι έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο το 2015 και στην Ισπανία πάλι, αλλά στη Μαδρίτη τότε, το 2004.
Το πρόβλημα για τις υπηρεσίες ασφαλείας είναι σύνθετο, καθώς το Ισλαμικό Κράτος δεν εκπαιδεύει μόνο φονικές μηχανές στη Συρία και το Ιράκ, αλλά έχει έναν ολόκληρο στρατό "εν υπνώσει" εξτρεμιστών σε πόλεις της Ευρώπης και όχι μόνο.
Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί - 3.500 μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο - δεν πήγαν ποτέ στη Μέση Ανατολή, αλλά έμαθαν μέσω του διαδικτύου τη φονική αποστολή τους.
Και έχουν στραφεί σε μία λιγότερο εξελιγμένη, αλλά το ίδιο φονική μέθοδο επίθεσης με οχήματα και μαχαίρια που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν να αντιμετωπίσουν, λοιπόν, μία διπλή απειλή.
Από τη μία τους εκπαιδευμένους στη μάχη τζιχαντιστές και από την άλλη εκείνους που δεν έχουν τέτοια προσόντα, αλλά είναι αποφασισμένοι να σκορπίσουν τον τρόμο, συχνά μέσα στις κοινότητές τους.
Οι αρχές στην Ισπανία και αλλού στην Ευρώπη έχουν διαπιστώσει μία ανησυχητική αύξηση του αριθμού όσων επιλέγουν το μονοπάτι της βίας.
Οι περισσότεροι από αυτούς συλλαμβάνονται πριν καταφέρουν να σκοτώσουν και να τραυματίσουν αθώους πολίτες, αλλά δυστυχώς κάποιοι ξεγλιστρούν από τα δίχτυα.
Η ατυχής πραγματικότητα εδώ είναι ότι μία αύξηση στα χτυπήματα θα έχει ως αποτέλεσμα και μία αύξηση στις επιτυχημένες επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης