Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρκελώνη: Οι τρομοκράτες ήθελαν να ανατινάξουν τον διάσημο καθεδρικό ναό Sagrada Familia

tags :
Βαρκελώνη: Οι τρομοκράτες ήθελαν να ανατινάξουν τον διάσημο καθεδρικό ναό  Sagrada Familia
Οι τρομοκράτες, που προκάλεσαν λουτρό αίματος με 14 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, επεδίωκαν να χτυπήσουν με εκρηκτικά τρία κεντρικά σημεία της Βαρκελώνης
Στο στόχαστρο των τρομοκρατών της Βαρκελώνης είχε τεθεί και ο καθεδρικός ναός Sagrada Familia σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Espanol.
Οι τρομοκράτες, που προκάλεσαν λουτρό αίματος με 14 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, επεδίωκαν να χτυπήσουν με εκρηκτικά τη λεωφόρο Λας Ράμπλας, το λιμάνι της πόλης και τον διάσημο καθεδρικό ναό, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 
Σύμφωνα με ισπανικές αστυνομικές πηγές οι βόμβες με τις οποίες σχεδίαζαν να επιτεθούν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του.
Η έκρηξη, που σημειώθηκε στην πόλη Αλκανάρ (16/8)  και προκλήθηκε από τις φιάλες τους, φαίνεται πως ματαίωσε τα σχέδια των τρομοκρατών, αφού εκτίμησαν πως σύντομα οι διωκτικές αρχές θα έφθαναν στα ίχνη τους.  
Οι αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερα από 20 βαρέλια με βουτάνιο αλλά και με το εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία TATP (Acetone peroxide), η οποία ονομάζεται και «Μητέρα του Σατανά», εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκρήξεων που προκαλεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης