Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες αμφιβολίες στη Γερμανία για τη βιωσιμότητα της Air Berlin που κήρυξε πτώχευση

tags :
Έντονες αμφιβολίες στη Γερμανία για τη βιωσιμότητα της Air Berlin που κήρυξε πτώχευση
«Το μοντέλο της Air Berlin ως ανεξάρτητης αεροπορικής εταιρείας απέτυχε» δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας
Μειώνονται σημαντικά οι προοπτικές διατήρησης της αεροπορικής εταιρείας Air Berlin με το μοντέλο που λειτουργεί σήμερα, μετά το ενδιάμεσο δάνειο των 150 εκατ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση.
Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι, η αεροπορική εταιρεία δεν είναι βιώσιμη ενώ μια ευθεία εξαγορά της θα προκαλούσε προβλήματα ανταγωνισμού.
Η εξαγορά της Air Berlin  στο σύνολό της για να διατηρηθεί η λειτουργία της δεν θα ήταν δυνατή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της γερμανικής  κυβέρνησης Matthias Maching σήμερα (19/8), χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών.
«Το μοντέλο της Air Berlin ως ανεξάρτητης αεροπορικής εταιρείας απέτυχε», δήλωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό rbb InfoRadio ο Maching.
Ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής για ζητήματα ανταγωνισμού δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt ότι, ενώ το αυξημένο ποσοστό αγοράς της Air Berlin από τη Lufthansa θα ήταν ευπρόσδεκτο, θα δημιουργούσε μονοπωλιακή κατάσταση στις εσωτερικές γερμανικές πτήσεις.
Τα σχόλιά του φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις του υπουργού Μεταφορών Alexander Dobrindt, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία μιας γερμανικής αεροπορικής εταιρείας που θα είναι «εθνικός πρωταθλητής».
Οι συνομιλίες για την εκκαθάριση της Air Berlin, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη (15/8) , ξεκίνησαν χθες (18/8)  με την Lufthansa να προηγείται έναντι άλλων πιθανών υποψηφίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης