Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αγωγή σε βάρος θυγατρικής της Nestle για κολοσσιαία απάτη με «μολυσμένα νερά»

tags :
ΗΠΑ: Αγωγή σε βάρος θυγατρικής της Nestle για κολοσσιαία απάτη με «μολυσμένα νερά»
Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι, η εσφαλμένη αυτή σήμανση στο προϊόν επέτρεψε στη Nestele να αποκομίσει τεράστια κέρδη, έναντι ασήμαντης επένδυσης μέσω του νερού Poland Spirng
Αγωγή κατά της Nestle έχουν καταθέσει πολίτες, περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και επιχειρήσεις κατηγορώντας τη γνωστή πολυεθνική για «κολοσσιαία απάτη».
Στην αγωγή τους οι τέσσερις εταιρείες κατηγορούν τη Nestle, πως η θυγατρική της επιχείρηση εμφιαλωμένων νερών με την ονομασία Poland Spring τοποθετεί στα μπουκάλια, όχι νερό πηγών όπως διαφημίζει, αλλά υπόγεια ύδατα, τα οποία είναι και πιθανώς μολυσμένα.
Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι, η εσφαλμένη αυτή σήμανση στο προϊόν επέτρεψε στη Nestele να αποκομίσει τεράστια κέρδη, έναντι ασήμαντης επένδυσης μέσω του νερού Poland Spirng.
Να σημειωθεί ότι με την αγωγή τους, ζητούν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση ενώ έρευνα για τα νερά της Poland Spring στην πολιτεία του Μέιν διενεργεί και της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων.
Η αγωγή κατατέθηκε την Τρίτη (15/8) σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κοννέκτικατ και κατηγορεί την Nestle Waters North America για μια «κολοσσιαία απάτη που διαπράττεται εναντίον Αμερικανών καταναλωτών».
Με την αγωγή, που αριθμεί 325 σελίδες, υποστηρίζουν ότι καμία από τις υδάτινες πηγές της Poland Sping δεν ανταποκρίνεται στους ομοσπονδιακούς νόμους.
Την κατηγορούν, πως εμφιαλώνει υπόγεια ύδατα, μερικά εκ των οποίων βρίσκονται κοντά σε σημεία ταφής απορριμμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η νομική αυτή περιπέτεια για τη Nestle έρχεται τη στιγμή κατά την οποία η πολυεθνική επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη συγκεκριμένη πολιτεία.  
Από την πλευρά της η θυγατρική της Nestle, Poland Spring, απορρίπτει τις κατηγορίες και υπερτονίζει, πως με τις πωλήσεις και τις επενδύσεις της έχει δημιουργήσει πλούτο εκατομμυρίων δολαρίων για την πολιτεία του Μέιν.
Εξάλλου και εκπρόσωπος της Nestle τόνισε, ότι το νερό της πληροί όλες τις σχετικές ομοσπονδιακές εγγυήσεις και έκανε λόγο για  «προφανή προσπάθεια χειραγώγησης του νομικού συστήματος για προσωπικό κέρδος».
«Οι ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην αγωγή δεν έχουν αξία. Το νερό της Poland Spring είναι 100%  νερό πηγής, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nestle αντιμετώπισε τέτοιες κατηγορίες.
Το 2003, αντιμετώπισε παρόμοια με την τωρινή κατηγορία αλλά ήλθε σε συμβιβασμό καταβάλλοντας  περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτικές οργανώσεις και φιλανθρωπικές ενώσεις.


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης