Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Examiner: Η Antifa είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, ρίχνει λάδι στην φωτιά

tags :
Washington Examiner: Η Antifa είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, ρίχνει λάδι στην φωτιά
Ο Mark Lance, καθηγητής της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο Πανεπιστήμιο του Georgetown, δήλωσε ότι η άνοδος του κινήματος Antifa είναι μια σαφής απάντηση σε μια πιο ανοιχτή φασιστική οργάνωση.
Το αριστερό κίνημα "Antifa" διογκώνει την εξέγερση μετά τις συγκρούσεις με λευκούς εθνικιστές στο Charlottesville της Βιρτζίνια των ΗΠΑ
Οι αντιφασίστες τροφοδοτούν τη φωτιά που προσπαθούν να σβήσουν.
Η Antifa, είναι στο περιθώριο της Αριστεράς, όπως και οι προκάτοχοί της δήλωσε ο Noam Chomsky ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στην Washington Examiner.
Οι αντιφασίστες είναι ένα σημαντικό δώρο προς τα δεξιά, συμπεριλαμβανομένης της αγωνιστικής Δεξιάς.
Πολλοί ακτιβιστές που συνδέονται με το χαλαρά οργανωμένο κίνημα Antifa θεωρούν ότι είναι αναρχικοί ή σοσιαλιστές.
Φορούν συχνά μαύρα και λαμβάνουν μέτρα για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους.
Αυτό που κάνουν συχνά είναι λάθος χρησιμοποιούν την βία ενάντια στην βία.
Όταν η σύγκρουση μετατοπίζεται στην αρένα της βίας, η βία γεννάει βία.
Η βία στο Charlottesville ξεκίνησε όταν ένας υποτιθέμενος λευκός εθνικιστής παρέσυρε με το αυτοκίνητο του πλήθος ακτιβιστών σκοτώνοντας 1 και τραυματίζοντας πολλά άτομα.
Ο πρόεδρος Trump σε συνέντευξη τύπου τόνισε ότι οι δύο πλευρές ευθύνονται για την βία.
Οι επικριτές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος έπρεπε να ξεχωρίσει τους εθνικιστές από τους αντιφασίστες.
«Υπήρξε μια ομάδα αριστερών, που προκάλεσε την άλλη ομάδα τους εθνικιστές» δήλωσε ο Trump …έτσι είναι τα πράγματα.
Η Antifa ταιριάζει σε ένα ιστορικό πλαίσιο προοδευτικού ακτιβισμού, αυτό ακόμη δεν είναι σαφές,  αλλά ορισμένοι παρατηρητές αναφέρουν ότι το κίνημα αυτό έσπασε τζάμια, προκάλεσε μεγάλες υλικές φθορές όταν ανέλαβε την προεδρία ο Trump.
Ο Mark Lance, καθηγητής της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο Πανεπιστήμιο του Georgetown, δήλωσε ότι η άνοδος του κινήματος Antifa είναι μια σαφής απάντηση σε μια πιο ανοιχτή φασιστική οργάνωση.
Ανέφερε ότι οι δράσεις της Antifa "δεν χρειάζεται να είναι βίαιη αντιπαράθεση, αλλά οι περισσότεροι antifa, στην πράξη, είναι πρόθυμοι να αντισταθούν φυσικά στις φασιστικές πορείες και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια στη φασιστική επίθεση".
Ο Lance είπε ότι δεν βλέπει μια στενή ιστορική αναφορά στις αριστερές ομάδες που σχηματίστηκαν τη δεκαετία του 1960, όπως οι Black Panthers ή το Weather Underground, οι οποίες διεξήγαγαν μια εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων που αποσκοπούσε σε μεγάλο βαθμό στην καταστροφή περιουσιών.
«Υπάρχει κάποια περιορισμένη ομοιότητα με το Weather Underground» δήλωσε ο Chomsky για την ομάδα που εξελίχθηκε από το κίνημα κατά του πολέμου κατά του Βιετνάμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης