Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστραλία έχει εκπονήσει σχέδιο για την αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων – Τι ανέφερε ο Turnbull

Η Αυστραλία έχει εκπονήσει σχέδιο για την αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων – Τι ανέφερε ο Turnbull
Στόχος, σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, M. Turnbull, να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις με οχήματα, αλλά και με όπλα, μαχαίρια, βόμβες και χημικές συσκευές
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull, αποκάλυψε την Κυριακή 20/8 την πρώτη εθνική στρατηγική για την προστασία πολυσύχναστων περιοχών, την οποία είχε αρχίσει να σχεδιάζει μετά την επίθεση με το φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας και τραγικό απολογισμό 84 νεκρούς, μεταδίδει το Reuters.
Η ανακοίνωσή του έρχεται λίγες μέρες μετά από ένα παρόμοιο χτύπημα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 100.
Ο Turnbull ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι το σχέδιο καταρτίστηκε από συμβούλους και επιχειρηματίες με στόχο να αποτρέπει επιθέσεις με οχήματα, αλλά και με όπλα, μαχαίρια, βόμβες και χημικές συσκευές.
Ένα από τα βήματα που θα γίνουν είναι η τοποθέτηση στηθαίων σκυροδέματος σε κεντρικούς δρόμους, εμπορικά κέντρα, αλλά και έξω από αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ο Turnbull είπε ότι παράλληλα με την καλύτερη προστασία που θα έχουν αυτά τα μέρη, θα πρέπει και οι σχεδιαστές να παρουσιάσουν καλύτερες προδιαγραφές ασφαλείας στα νέα τους πρότζεκτ.
"Το πιο σημαντικό είναι όταν κάνεις νέα κατασκευαστικά σχέδια, τα μέτρα ασφαλείας να ενσωματώνονται σε αυτά την ίδια στιγμή" εξήγησε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.
"Η απειλή συνεχώς εξελίσσεται και για αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι συνεχώς θα βελτιωνόμαστε και θα εκσυγχρονίζουμε τα μέτρα για να είναι ασφαλείς οι Αυστραλοί" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Η Αυστραλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και έχει στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και για αυτό βρίσκεται σε συναγερμό για επιθέσεις από μαχητές που κατάγονται από τη χώρα και επιστρέφουν από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής.
Υπάρχουν και πολλοί μοναχικοί λύκοι που έχουν κάνει επιθέσεις στην Αυστραλία και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι έχουν αποτρέψει 13 τέτοιες τα τελευταία χρόνια.
Τον Ιανουάριο του 2017 ένας άνδρας οδήγησε το αυτοκίνητό του ενάντια σε πεζούς στη Μελβούρνη σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας πάνω από 20.
Η αστυνομία υποστήριξε ότι το περιστατικό δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά έχει τοποθετήσει 140 στηθαία σκυροδέματος σε όλη την πόλη.
Ο Turnbull ανέφερε και ότι υπάρχει ανησυχία για έναν νεαρό Αυστραλό, ο οποίος αγνοείται μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη.
Το 7χρονο αγόρι, ο Julian Cadman, που έχει βρετανική και αυστραλιανή υπηκοότητα, χωρίστηκε από τη μητέρα του, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
"Προσευχόμαστε για να βρεθεί σώο το μικρό αγόρι και να επιστρέψει στους γονείς του" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης