Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΒΒC: Τελετή σε καθολική εκκλησία για τα 14 θύματα των δύο επιθέσεων στη Βαρκελώνη, παρουσία Rajoy

tags :
ΒΒC: Τελετή σε καθολική εκκλησία για τα 14 θύματα των δύο επιθέσεων στη Βαρκελώνη, παρουσία Rajoy
Παρευρίσκονται το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας και ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy
O βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίτσια παρακολουθούν στη φημισμένη εκκλησία της Βαρκελώνης Sagrada Familla την επιμνημόσυνη δέηση για τους 14 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις με οχήματα, μεταδίδει το BBC.
H αστυνομία ακόμα αναζητεί τον οδηγό του λευκού βαν, ενώ ο τζιχαντιστικός θύλακας που οργάνωσε τις επιθέσεις έχει εξαρθρωθεί σύμφωνα με υπουργούς.
Εκτός από τον οδηγό, η αστυνομία ψάχνει και έναν ιμάμη που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες και η Sagrada Familla, όπου γίνεται η ειδική τελετή ήταν στο στόχαστρο των τρομοκρατών, που ήθελαν να την ανατινάξουν με εκρηκτικά.
Παρών είναι και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Το Σάββατο 19/8 το βασιλικό ζεύγος επισκέφτηκε τη Ράμπλα, όπου έγινε η επίθεση, παρουσία και της δημάρχου Βαρκελώνης Ada Colau.
Aν και στην Καταλωνία υπάρχει μεγάλο κίνημα για την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία, ο βασιλιάς έγινε δεκτός με επευφημίες.
Νωρίτερα, επισκέφτηκε μαζί με τη βασίλισσα τραυματίες σε νοσοκομεία της Βαρκελώνης.
Την Κυριακή 20/8 το βράδυ η Μπαρτσελόνα αναμένεται να δώσει τον πρώτο φετινό της αγώνα για το πρωτάθλημα Ισπανίας και το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει με 100 χιλιάδες κόσμο.
Ο τζιχαντιστικός πυρήνας των 12 ατόμων εξαρθρώθηκε, αλλά συνεχίζεται η αναζήτηση για τον 22χρονο Μαροκινό οδηγό του βαν και έναν ιμάμη, ο οποίος είχε φύγει από την περιοχή που έμενε ξαφνικά τον Ιούνιο του 2017 και θεωρείται ο ενορχηστρωτής της επίθεσης.
Η αστυνομία, που έκανε έφοδο και στο παλιό του διαμέρισμα, πιστεύει, πάντως, ότι μπορεί να σκοτώθηκε στην έκρηξη που έγινε στο Alcanar, μία μέρα πριν την επίθεση.
Εκεί οι δράστες έκρυβαν τα εκρηκτικά που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν σε μία πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση και το σπίτι ήταν σαν ένα εργοστάσιο βόμβας.
Η αστυνομία έχει βρει γενετικό υλικό, που ανήκει σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους σε εκείνο το σπίτι.
Η μουσουλμανική κοινότητα της Βαρκελώνης καταδίκασε, εξάλλου, τις επιθέσεις και ευχήθηκε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται σε αυτές και ακόμα διαφεύγουν.
Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε πολλές οδικές αρτηρίες και έχει συστήσει στους πολίτες να μην περνούν από αυτά για να διευκολύνουν το έργο τους, ενώ σταθερό παρέμεινε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης