Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Ισπανία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη

Skynews: Θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Ισπανία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη
Εντείνονται και οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία
Ισπανοί αξιωματούχοι αναμένεται να αυξήσουν την ασφάλεια σε πολυσύχναστα μέρη και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, αποκαλύπτει το Skynews.
Από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σκοτώθηκαν συνολικά 14 άτομα, ενώ 53 άνθρωποι παραμένουν στα νοσοκομεία, με 13 εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Εξιτήριο έχουν πάρει 78 τραυματίες, ύστερα από την ιατρική φροντίδα που έλαβαν.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Juan Ignacio Zoido, επιβεβαίωσε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε εκδηλώσεις που προσελκύουν πολύ κόσμο και σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.
Παράλληλα, θα ενισχυθεί η ασφάλεια και στα σύνορα με τη Γαλλία και θα γίνονται έξτρα έλεγχοι από τις γαλλικές αρχές σε ανθρώπους που καταφθάνουν από την Ισπανία.
Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας για τον κυριακάτικο βραδινό αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μπέτις Σεβίλλης, τον οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν 100 χιλιάδες θεατές, ενώ θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και μπλουζάκια που θα γράφουν "είμαστε όλοι Μπαρτσελόνα".
Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα στους δρόμους, καθώς αναζητεί τον 22χρονο Μαροκινό Younes Abouyaaqoub που φέρεται να οδηγούσε το μοιραίο βαν, ενώ έκανε και έφοδο στο διαμέρισμα που έμενε.
Πιστεύεται ότι δεν σκοτώθηκε κατά τη δεύτερη επίθεση.
Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας άφησε, εξάλλου, λουλούδια στη Ράμπλα, όπου έγινε η πρώτη επίθεση και επισκέφτηκε τραυματίες στα νοσοκομεία της Βαρκελώνης.
Έχουν αναγνωριστεί 10 από τα 14 θύματα και είναι τέσσερις Ισπανοί, δύο Πορτογάλοι, δύο Ιταλοί, ένας Αμερικάνος και μία Βελγίδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών εξαρθρώθηκε και ο τζιχαντιστικός θύλακας που οργάνωσε την επίθεση και απαρτιζόταν από 12 άτομα, ως επί το πλείστον Μαροκινούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης