Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ από αύριο (21/8) στην κορεατική χερσόνησο – Επί χάρτου και ο πυρηνικός πόλεμος

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ από αύριο (21/8) στην κορεατική χερσόνησο – Επί χάρτου και ο πυρηνικός πόλεμος
Η εν λόγω στρατιωτική άσκηση έχει πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας και της Ρωσίας
Μεγάλη στρατιωτική άσκηση αρχίζει αύριο (21/8) στην κορεατική χερσόνησο με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του νοτιοκορεατικού στρατού.
Η κοινή στρατιωτική άσκηση, που θα διαρκέσει 10 ημέρες φέρει την ονομασία Ulchi Freedom Guardian περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσομοίωση σχεδιασμένη για έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.
Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες, όπως δήλωσε από την Ιορδανία σήμερα (20/8) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis.
Να σημειωθεί πάντως ότι, οι αμερικανικές δυνάμεις είναι μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη άσκηση του 2016.
Ειδικότερα θα πάρουν μέρος 17.500 στελέχη και μέλη του στρατού των ΗΠΑ έναντι των 25.000 την προηγούμενη χρονιά.
Ερωτηθείς για τη μείωση του προσωπικού ο Mattis την απέδωσε στην ανάγκη μικρότερης συμμετοχής και όχι στην ένταση το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.
«Οι αριθμοί είναι σχεδιασμένοι για να επιτύχουν τους στόχους της άσκησης  ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη έμφαση στις επιχειρήσεις διοίκησης», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
Η εν λόγω στρατιωτική άσκηση έχει πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας και της Ρωσίας. 
Το Πεκίνο, σταθερός σύμμαχος της Πιονγιάνγκ έχει διαμηνύσει, πως θα πρέπει να σταματήσουν οι στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή που προκαλούν μόνο ένταση ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Μόσχα.  
Η ταχεία πρόοδος της Βόρειας Κορέας στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων ικανών να φθάσουν στις ΗΠΑ  έχει προκάλεσε μεγάλη ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Πιονγιάνγκ.
Ο Donald Trump προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «οργή και φωτιά» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ ενώ η Πιονγιάνγκ είχε «φωτογραφίσει» ως πιθανό στόχο το αμερικανικό νησιωτικό έδαφος Γκουάμ.
Επί του παρόντος το βορειοκορεατικό καθεστώς τηρεί στάση αναμονής, μέχρι τις επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης