Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Όλες οι χώρες απειλούνται από την τρομοκρατία, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός P. Gentiloni

Ιταλία: Όλες οι χώρες απειλούνται από την τρομοκρατία, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός P. Gentiloni
O Gentiloni έσπευσε να υποβαθμίσει τη διαδικτυακή απειλή, η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω της Telegram
Καμία χώρα δεν μπορεί να πιστεύει ότι δεν απειλείται από την τρομοκρατία, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, αναφερόμενος στο χθεσινό (19/8) μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους, πως ο επόμενος στόχος θα είναι η Ιταλία.
Πάντως ο Gentiloni έσπευσε να υποβαθμίσει τη διαδικτυακή απειλή, η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω της Telegram.  
«Δεν πιστεύω στην απειλή του ενός ή του άλλου ιστότοπου τζιχαντιστών, αλλά θεωρώ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να πιστεύει ότι δεν απειλείται», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Οι τρομοκράτες δεν πρόκειται να μας αναγκάσουν να χάσουμε την ελευθερία μας.
Θα την υπερασπισθούμε και ευχαριστούμε όλους όσοι εργάζονται, σε καθημερινή βάση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε ως ελεύθεροι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Gentiloni.
Yπογράμμισε, παράλληλα, ότι είναι βασικής σημασίας η παροχή στήριξης «στις μυστικές υπηρεσίες, στην αστυνομία, στους καραμπινιέρους και στον στρατό».
Αναφερόμενος στην Βαρκελώνη, ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η λαβωμένη αυτή πόλη και σήμερα -με την λειτουργία υπέρ της ειρήνης- έστειλε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και δύναμης σε όλη την Ευρώπη».
Ο Gentiloni θεωρεί πως ο Isis «ηττήθηκε και έχασε την βασικής σημασίας αναμέτρηση, που άλλο δεν ήταν από την ιδέα να μετατρέψει σε κράτος την τρομοκρατική του παρουσία, αλλά η απειλή του συνεχίζει να αφορά όλους μας».
Eν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες, τοποθετήθηκαν τσιμεντένια φράγματα σε κεντρικούς δρόμους του Μιλάνου, της Ρώμης και της Μπολώνια, για να ενισχυθεί η ασφάλεια των ιταλικών αυτών πόλεων.
Θεωρείται πιθανό, παράλληλα, να απαγορευθεί η πρόσβαση σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο της Ρώμης και την πλατεία Πιάτσα Βενέτσια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης