Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του 7χρονου Βρετανοαυστραλού στην επίθεση της Βαρκελώνης

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του 7χρονου Βρετανοαυστραλού στην επίθεση της Βαρκελώνης
Ο Kadman βρισκόταν στη Λα Ράμπλα με τη μητέρα του την Πέμπτη (17/8) όταν το βαν έπεσε πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας 14 ανθρώπους
Επιβεβαιώθηκε σήμερα (20/8) από την αρχή πολιτικής προστασίας της Καταλονίας ο θάνατος του 7χρονου Βρετανοαυστραλού Julian Kadman, ο παππούς του οποίου είχε απευθύνει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεγνωσμένη έκκληση για τον εντοπισμό του, έπειτα από την επίθεση με το βαν στη Βαρκελώνη.
Ο Kadman βρισκόταν στη Λα Ράμπλα με τη μητέρα του την Πέμπτη (17/8) όταν το βαν έπεσε πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας 14 ανθρώπους σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών επιβεβαίωσαν επίσης με ανάρτησή τους στο Twitter ότι ταυτοποίησαν, μεταξύ των 14 νεκρών των δύο επιθέσεων στην Καταλονία, άλλα δύο θύματα, ιταλικής και βελγικής υπηκοότητας, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
Έπειτα από αυτές τις ταυτοποιήσεις, ο αριθμός των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν επισήμως από τις αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τις οικογένειές τους, ανέρχεται σε 12:
Tέσσερα είναι ισπανικής υπηκοότητας, δύο πορτογαλικής, δύο ιταλικής, ένα αμερικανικής, ένα ισπανοαργεντίνικης, ένα βελγικής και ένα βρετανοαυστραλικής.
Εκ των 126 τραυματιών και από τις δύο επιθέσεις, οι 51 παραμένουν υπό νοσηλεία σήμερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό της τοπικής κυβέρνησης.
Δέκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 13 σε σοβαρή.  

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης