Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Οι νέοι της Γερμανίας προτιμούν τους Χριστιανοδημοκράτες

tags :
Deutsche Welle: Οι νέοι της Γερμανίας προτιμούν τους Χριστιανοδημοκράτες
Το Πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ παρουσίασε ένα καινοτόμο τρόπο σφυγμομέτρησης, ο οποίος ενδέχεται να συμβάλλει στην αποφυγή λανθασμένων προβλέψεων στις δημοσκοπήσεις
Οι νεαροί ψηφοφόροι στη Γερμανία θα ψηφίσουν κυρίως CDU γιατί τους αρέσει η ρεαλιστική πολιτική της Merkel συμπεραίνει μια πρωτότυπη σφυγμομέτρηση του Πανεπιστημίου Ντάρμστατ.
Το Πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ παρουσίασε ένα καινοτόμο τρόπο σφυγμομέτρησης, ο οποίος ενδέχεται να συμβάλλει στην αποφυγή λανθασμένων προβλέψεων στις δημοσκοπήσεις, όπως έγινε στην περίπτωση του Brexit ή τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Με 15 μόνο ερωτήσεις ο καθηγητής Ψυχολογίας Αγοράς, Κατανάλωσης και Μέσων Ενημέρωσης Ingo Hamm πιστεύει ότι μπορεί να προβλέψει με περισσότερη ακρίβεια τι θα ψηφίσουν οι Γερμανοί στις εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 4.000 άτομα και ένας υπολογιστής με ένα ειδικό λογισμικό για την αξιολόγηση των στοιχείων, καταλήγει σε αποτελέσματα που εκπλήσσουν.
Ένα από τα απρόσμενα αποτελέσματα της πρωτότυπης έρευνας, για τα οποία ο γερμανός καθηγητής μίλησε στον ραδιοσταθμό DLF ήταν ότι οι νέοι ψηφοφόροι και εκείνοι που θα ψηφίσουν τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά εκφράζουν προτίμηση στους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel.
Ο καθηγητής  πιστεύει ότι η δημοσκόπησή του δίνει πιο ακριβή στοιχεία από τις συμβατικές σφυγμομετρήσεις.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα των Σοσιαλδημοκρατών, απασχολεί την πλειονότητα των ψηφοφόρων, όχι μόνο τους οπαδούς των Σοσιαλδημοκρατών ή της Αριστεράς.
«Με τη βοήθεια του υπολογιστή, ο οποίος αξιολόγησε στοιχεία γύρω από προτιμήσεις, αξίες και πιστεύω, καταλήξαμε σε ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τα ζητήματα που απασχολούν τους ερωτηθέντες,» λέει ο Γερμανός καθηγητής.
Ένα από αυτά που δείχνουν να απασχολούν τους περισσότερους είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτό ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζει ο καθένας.
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι των Σοσιαλδημοκρατών και της Αριστεράς που ενδιαφέρονται παραδοσιακά για την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και εκείνοι που θα ψηφίσουν τους Χριστιανοδημοκράτες και σε κάποιο βαθμό ακόμα και τους ψηφοφόρους της Εναλλακτικής για τη Γερμανία», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης