Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Erdogan: Δώστε «χαστούκι» σε CDU και SPD στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές (24/9)

tags :
Επιμένει ο Erdogan: Δώστε «χαστούκι» σε CDU και SPD στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές (24/9)
«Να είστε με εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι με την Τουρκία, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συγκέντρωση υποστηρικτών του
Για μία ακόμη φορά ο Erdogan κάλεσε σήμερα (20/8)  τους Τούρκους της Γερμανίας να δώσουν ένα «χαστούκι» στα κόμματα του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού (την ένωση CDU/CSU και SPD) και στους Πράσινους στις βουλευτικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας μια παρότρυνση που έχει ήδη προκαλέσει την οργή του Βερολίνου.
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο Recep Tayyip Erdogan ζήτησε από τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν τα κόμματα «που είναι εχθροί της Τουρκίας».
«Να είστε με εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι με την Τουρκία.
Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για μικρά κόμματα, δώστε τους την ψήφο σας.
Θα αποκτήσουν αργότερα μεγαλύτερη σημασία» επισήμανε.
«Κατά τη γνώμη μου, σε εκείνους που επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία αξίζει ένα χαστούκι σε αυτές τις εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας χωρίς να διευκρινίσει υπέρ ποιων κομμάτων καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν.
Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε τις επικρίσεις της γερμανικής ηγεσίας:
«Και τι λένε τώρα; Αυτοί λένε "παρεμβαίνει στη δημοκρατία μας".
Όμως το μοναδικό πράγμα που εμείς λέμε είναι ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας στις κάλπες.
Αυτό είναι όλο».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης