Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάγγελμα Trump για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και την πολιτική των ΗΠΑ στη νότια Ασία

tags :
Διάγγελμα Trump για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και την πολιτική των ΗΠΑ στη νότια Ασία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν
Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό θα απευθύνει σήμερα το βράδυ (21:00 ώρα ΗΠΑ, 04:00 ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump προκειμένου να ενημερώσει για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο εξής για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και για την πολιτική των ΗΠΑ στη νότια Ασία.
Ο Trump αναμένεται να δώσει τη δική του προσωπική σφραγίδα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, «θέμα» που υπήρξε ιδιαίτερο «καυτό» για τους προηγούμενους δύο προκατόχους του δεδομένου ότι οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια στρατιωτική σύγκρουση των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Trump σε αυτό το διάγγελμα του, το οποίο μάλιστα θα μεταδοθεί σε ζώνη μεγάλης τηλεθέασης, εκτιμάται πως θα ανακοινώσει μια μέτρια αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν (σήμερα ανέρχονται σε περίπου 8.400 στρατιώτες), ακολουθώντας τις συμβουλές των ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων.
Ο Trump δεν έχει κρύψει κατά καιρούς την έντονη επιφυλακτικότητα του για την αντιμετώπιση που έχουν οι ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο οποίος ήδη διανύει το 16ο έτος του.
Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  ο οποίος εκτιμά πως οι ΗΠΑ δεν κερδίζουν τον πόλεμο, κατέληξε στη στρατηγική που θα ακολουθήσει κατόπιν επαφών που είχε με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους και ειδικούς επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας.
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται πως ο πρόεδρος Trump θα παρουσιάσει την ανανεωμένη στρατηγική του για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στη νότια Ασία.
Η ομιλία του Trump θα γίνει στην στρατιωτική βάση Φορτ Μάιερ της Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης