Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σταματά να χτυπά ο Big Ben για πρώτη φορά μετά από 158 χρόνια

Μ. Βρετανία: Σταματά να χτυπά ο Big Ben για πρώτη φορά μετά από 158 χρόνια
Έντονες αντιδράσεις για τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης που θα κρατήσουν 4 χρόνια
Στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι η καμπάνα του περίφημου Big Ben και αφού χτυπήσει δώδεκα φορές, αναμένεται να πέσει στη σιωπή για τέσσερα χρόνια λόγω εργασιών ανακαίνισης.
Είναι η πρώτη φορά ύστερα από 158 χρόνια που ο Big Ben, το σύμβολο όχι μόνο του Λονδίνου αλλά ολόκληρης της Μ. Βρετανίας θα σιγήσει και δεν θα σημαίνει την ώρα.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο, έντονες είναι οι αντιδράσεις από πολλούς Βρετανούς πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι πάρα πολλά τα 4 χρόνια σιγής του Big Ben.
Ακόμα και η πρωθυπουργός Theresa May υποστήριξε ότι δεν είναι λογικό ο Big Ben να σιγήσει για 4 χρόνια, ζητώντας από τους αρμόδιους να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι εργασίες ανακαίνισης να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες ανακαίνισης θα κοστίσουν 29 εκατομμύρια λίρες (περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ).
Πάντως αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη σε έναν προσωρινό ηλεκτρικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί για το διάστημα που θα διαρκέσει η ανακαίνιση και το κοινό θα μπορεί να βλέπει τουλάχιστον μία από τις τέσσερις οθόνες του.
Προοπτική πάντως που δεν ικανοποιεί τους περισσότερους Βρετανούς, οι οποίοι δεν μπορούν να φανταστούν πως ο Big Ben δεν θα ηχήσει για για να σημάνει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως αυτή έχει προγραμματιστεί στις 29 Μαρτίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης