Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέες αγορές εισέρχεται η Formula 1 - Τον Σεπτέμβριο ο πρώτος αγώνας εικονικής πραγματικότητας eSports

tags :
Σε νέες αγορές εισέρχεται η Formula 1 - Τον Σεπτέμβριο ο πρώτος αγώνας εικονικής πραγματικότητας eSports
Θα αναδειχθούν τα ταχύτερα εικονικά προγράμματα οδήγησης που θα τρέξουν σε πλατφόρμες PlayStation4, Xbox One και Windows PC
Γεγονός θα είναι εντός ολίγου διαστήματος το πρώτο εικονικό παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1.
Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι στο Grand Prix του Αμπού Ντάμπι, θα αρχίσει μιας νέα σειράς eSports που θα διεξαχθεί από το Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.
Η νέα σειρά eSports είναι μια συνεργασία με τη Formula One, τον προγραμματιστή παιχνιδιών Codemasters και τους ειδικούς των εκδηλώσεων και των διαγωνισμών Gfinity.
Η σειρά θα είναι σε τρία στάδια, ξεκινώντας με εκδηλώσεις πιστοποίησης μέχρι το Σεπτέμβριο για να προσδιοριστούν τα 40 ταχύτερα εικονικά προγράμματα οδήγησης που θα τρέξουν σε πλατφόρμες PlayStation4, Xbox One και Windows PC.
Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Gfinity Arena του Λονδίνου στις 10-11 Οκτωβρίου, με τους κορυφαίους 20 να αγωνίζονται στους τελικούς των τριών αγώνων στο κύκλωμα Yas Marina της Αμπού Ντάμπι στις 24-25 Νοεμβρίου.
Ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της σειράς eSports θα προκριθεί αυτομάτως στους ημιτελικούς του επόμενου έτους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula One, Sean Bratches, δήλωσε ότι η νέα σειρά αντιπροσώπευε "μια εκπληκτική ευκαιρία για την επιχείρηση και τους οπαδούς της".
Η Liberty Media με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία ανέλαβε τη Formula One τον Ιανουάριο, έχει στοχεύσει τη νέα περιοχή ανάπτυξης που οδηγεί σε έσοδα και συνδέεται με νεότερα ακροατήρια.
Μερικοί από τους συμμετέχοντες στη Formula 1 αγκαλιάζουν ήδη τον κόσμο των eSports, με τον εκτελεστικό διευθυντή της McLaren, Zak Brown να αναφέρει ότι όλες οι ομάδες θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν δικό τους εικονικό όχημα.
Η McLaren, περνώντας δύσκολες στιγμές, αλλά εξακολουθεί να είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα από την άποψη των αγώνων, ξεκίνησε το Μάιο την πρωτοβουλία "Ο πιό γρήγορος παίκτης του κόσμου" για να προσλάβει έναν οδηγό προσομοιωτή σε εικονικούς αγώνες.
Πολλοί οδηγοί αγώνων, όπως ο Ολλανδός έφηβος της Red Bull, Max Verstappen, είναι επίσης ενεργοί παίκτες.
Η ολοκαίνουρια σειρά Formula E έχει ήδη οργανώσει μια εικονική κούρσα μεταξύ όλων των οδηγών και των παικτών της.
Ο νικητής στο Λας Βέγκας τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ο ολλανδός εικονικός δρομέας, Bono Huis.
Στη Νέα Υόρκη, τον Ιούλιο, η Φόρμουλα E μετέδωσε μέσω κινητών τηλεφώνων μια εικονική κούρσα μεταξύ παικτών και οδηγών αγώνων για τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης