Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZeroHedge: Ο Economist, η δυτική ελίτ και το διαζύγιο από την πραγματικότητα

tags :
ZeroHedge: Ο Economist, η δυτική ελίτ και το διαζύγιο από την πραγματικότητα
Η ελίτ δεν έχει αποδεχθεί ακόμα τη νίκη του Donald Trump
Οι δυτικές παγκοσμιοποιημένες ελίτ δεν έχουν ακόμα «χωνέψει» τη νίκη του Trump ή την ψήφο υπέρ του Brexit.
Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ιδεολογικές αποτυχίες τους, και όταν η πραγματικότητα δεν τολμά να συμμορφωθεί με τα… όνειρα τους, δημιουργούν έναν παράλληλο κόσμο, όπου οι «ειδικές» προβλέψεις τους επιβεβαιώνονται και οι αποτυχίες τους δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Η ιστοσελίδα zeroHedge, αναδημοσιεύοντας ανάλυση της ιστοσελίδας Gefira και σχολιάζοντας δημοσιεύματα της στήλης «the world if» του Economist, ασκεί έντονη κριτική στο εν λόγω περιοδικό αφήνοντας να εννοηθεί πως τάσσεται με την πλευρά της παγκόσμιας ελίτ.
Σε πρόσφατο άρθρο στη στήλη «the world if» αποδίδονται ειδικές δυνάμεις στο νέο ήρωα της ελιτ, Emmanuel Macron, ο οποίος νίκησε τη «δαιμονική» Marine Le Pen.
Για τον Economist, ο Macron δεν είναι κάτι λιγότερο από τον Ιησού, όπως φάνηκε και στο σχετικό εξώφυλλο του περιοδικού.



Όπως σχολιάζεται σε σχετικό άρθρο του zerohedge, το υποθετικό σενάριο της επιτυχίας του Macron βασίζεται σε μαγικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν κατά κάποιον τρόπο τεράστιους αριθμούς θέσεων εργασίας μετά από μια αρχική τριβή και θα επιδιορθώσουν τον προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται εκτός ελέγχου.
Ωστόσο, στο δημοσίευμα δεν παρέχεται απάντηση για το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό.
Οι χαρούμενες προβλέψεις δεν σταματούν εκεί.
Το θαύμα του Macron, θα μετατρέψει τη Γαλλία σε άλλη Silicon Valley, έναν παράδεισο για νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Αυτό δεν μας φέρνει στο μυαλό τη φούσκα του Διαδικτύου της δεκαετίας του '90;
Αφού θα κάνει τη Γαλλία «μεγάλη» ξανά και αφού νίκησε την Marine Le Pen, τα μαγικά του Macron θα μπορούσαν να κάνουν την Ευρώπη «μεγάλη» ξανά.
Ο αρθρογράφος του Economist μιλάει για «στρατιωτικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ στο Σαχέλ», διότι σαφώς αυτό είναι που χρειάζεται η Ευρώπη περισσότερο.
Γιατί, η αποσταθεροποίηση των γύρω χωρών έχει λειτουργήσει πολύ καλά μέχρι στιγμής, έτσι δεν είναι;
Ωστόσο, ακόμα ένα άρθρο στην ίδια στήλη του Economist, φέρει τον τίτλο «εάν ανοίξουν τα σύνορα» και αναφέρεται στη μετανάστευση.
Όπως επισημαίνεται ότι ο κόσμος θα γίνει πλουσιότερος κατά 78 τρισ. δολ. καθώς θα αυξηθούν οι Μεξικανοί και οι Νιγηριανοί στις ΗΠΑ.
Η πρώτη γραμμή του άρθρου λέει: «τα πιθανά κέρδη είναι τόσο τεράστια ώστε όσοι είναι κατά αυτού του ενδεχομένου να μπορούσαν να δωροδοκηθούν για να το αφήσουν να συμβεί» και αυτό απαντά στη σχετική ερώτηση, ποιος θα πάρει αυτά τα 78 τρισ. δολ..
Η ελίτ, και στη συνέχεια θα δωροδοκήσουν ακαδημαϊκούς και διανοούμενους για να δημοσιεύσουν άρθρα όπως αυτό.
Πάντως, στο δημοσίευμα του zerohedge επισημαίνεται ότι ο Economist ανήκει από την πιο ελιτιστική οικογένεια, τους Rothschilds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης