Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν σημαντικά οι ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη Βόρεια Κορέα - Πτώση άνω του 1% για τον DAX

Υποχωρούν σημαντικά οι ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη Βόρεια Κορέα - Πτώση άνω του 1% για τον DAX
Νέα κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα
Σημαντική πτώση καταγράφουν αυτή τη στιγμή (17:00, 21/8/2017) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ενός νέου κύκλου κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα.
Περί τις 17:00, ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,08% και κινείται στις 12.036,50 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται κατά 0,29% χαμηλότερα, στις 7.302,50 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,86%, στις 5.070,30 μονάδες.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών επανήλθε η κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι Αμερικανοί ξεκίνησαν από σήμερα (21/8) μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην κορεατική χερσόνησο, με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του νοτιοκορεατικού στρατού.
Η κοινή στρατιωτική άσκηση, που θα διαρκέσει 10 ημέρες και φέρει την ονομασία Ulchi Freedom Guardian, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσομοίωση σχεδιασμένη για έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι οι ΗΠΑ ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να «ρίχνουν λάδι στη φωτιά».
Σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς ανακοίνωσε πως αυτή η άσκηση έχει ως στόχο να πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο με κάθε κόστος, όπως μετέδιδε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας.
Πιέσεις στον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη ασκεί η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιδιώκει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των τραπεζικών στελεχών που απασχολεί στο Λονδίνο.
Την ίδια ώρα, το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στην ομιλία που αναμένεται να δώσει αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, κατά τη συνάντηση επικεφαλής κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης