Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι έχουν λίγες ελπίδες για αύξηση στους μισθούς τους

tags :
Fed: Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι έχουν λίγες ελπίδες για αύξηση στους μισθούς τους
Παρόλο που το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται σε χαμηλό 16 ετών τα επίπεδα των μισθών σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν θεωρούνται ικανοποιητικά
Μία ζοφερή κατάσταση για τις μελλοντικές φιλοδοξίες των εργαζομένων αλλά και όσων αναζητούν εργασία στις ΗΠΑ περιγράφει έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) που δόθηκε σήμερα (21/8) στη δημοσιότητα.
Βασικό συμπέρασμα της έκθεσης είναι, πως οι εργαζόμενοι έχουν λίγες ελπίδες για αύξηση των αποδοχών τους ενώ όσοι αναζητούν εργασία, αναμένουν λιγότερες προσφορές από εργοδότες.
Παρόλο που το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο 4,4% και είναι κοντά σε ένα χαμηλό 16 ετών μετά από περισσότερο από οκτώ χρόνια οικονομικής ανάκαμψης, τα επίπεδα των μισθών σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν θεωρούνται ικανοποιητικά.
Οι ερωτηθέντες της έρευνας ανέφεραν κατά μέσο όρο τον Ιούλιο 2017 ότι ο χαμηλότερος ετήσιος μισθός που θα δέχονταν σε μια νέα θέση εργασίας θα ήταν 57.960 δολάρια, από 59.660 δολάρια τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι το 22,7% των ερωτηθέντων αναζήτησε εργασία από 19,4% σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του Μαρτίου 2017.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αντιπροσωπεύουν οι νέοι.
Οι ερωτηθέντες πιστεύουν, πως έχουν πιθανότητες 22% να δεχθούν μία προσφορά εργασίας τους επόμενους τέσσερις, ποσοστό κάτω από το 25% που έδειχνε προηγούμενη έρευνα.

www.bankignews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης