Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Στις ΗΠΑ έχουν το Πρώτα η Αμερική και εμείς έχουμε το Πρώτα η Γερμανία", υποστηρίζει το γερμανικό AfD

tags :
Στόχος είναι δηλαδή όσοι μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στη Γερμανία να σταλούν πίσω στις χώρες από τις οποίες ήλθαν στη βόρεια Αφρική και να οδηγηθούν σε κέντρα υποδοχής
"Στις ΗΠΑ έχουν το Πρώτα η Αμερική, κι εμείς μπορούμε να έχουμε το Πρώτα η Γερμανία", τόνισε ο Alexander Gauland, αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), για να συμπληρώσει: "αυτός είναι ο στόχος της αναπτυξιακής μας πολιτικής".
Έγγραφο του κόμματος, εξάλλου, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφέρει χαρακτηριστικά τη θέση του κόμματος:
"Όποιος εισέρχεται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ως αιτών άσυλο — ειδικά μέσω της Μεσογείου — (θα πρέπει) να οδηγείται σε νέα κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο που θα ανοίξουν στη Βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια των διαδικασιών (εξέτασης των αιτήσεων για τη χορήγηση) ασύλου".
Στόχος είναι δηλαδή όσοι μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στη Γερμανία να σταλούν πίσω στις χώρες από τις οποίες ήλθαν στη βόρεια Αφρική και να οδηγηθούν σε κέντρα υποδοχής, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεών τους για τη χορήγηση ασύλου.
Στο κείμενο προστίθεται ότι το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό, σε συνεργασία με τις ιταλικές και τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να βάλουν τέλος στη μετανάστευση μέσω της Μεσογείου.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το AfD συγκεντρώνει ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ του 8% και του 10% της πρόθεσης ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης