Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλοι μιλούν για το τέλος της bull market της Wall Street... εκτός της Morgan Stanley και της Wells Fargo

tags :
Όλοι μιλούν για το τέλος της bull market της Wall Street... εκτός της Morgan Stanley και της Wells Fargo
Ο S&P 500 παραμένει κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά όλο και περισσότεροι τίτλοι του πέφτουν κάτω από κρίσιμα τεχνικά επίπεδα
Οι επενδυτές ίσως αισθάνονται σκεπτικοί σχετικά με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά αυτή τη στιγμή.
Οι δείκτες υποχώρησαν για δύο συνεχόμενες εβδομάδες - τέσσερις, στην περίπτωση του Nasdaq - και υπάρχουν λίγοι προφανείς θετικοί καταλύτες σε ένα περιβάλλον όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα παραμένει υψηλή και οι προσδοκίες για αύξηση των κερδών μειώνονται. Μία μεγάλη τράπεζα επενδύσεων, ωστόσο, είναι πιο αισιόδοξη όσο ποτέ.
Η Morgan Stanley δήλωσε ότι η πρόσφατη αδυναμία στις μετοχές των ΗΠΑ "θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά σύντομη και ρηχή" και προτρέπει τους επενδυτές να "αγοράσουν στην πτώση".
Οι μετοχές της Wall Street έχουν πιεστεί τον τελευταίο καιρό και πολλά δυσοίωνα μηνύματα έχουν συσσωρευτεί.
Ο Russell 2000 έπεσε πρόσφατα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, ένα αρνητικό πρόσημο για τη μακροπρόθεσμη ορμή και είναι αρνητικό και για το 2017.
Ο S&P 500 παραμένει κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά όλο και περισσότεροι τίτλοι του πέφτουν κάτω από κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανοδική ορμή θα μπορούσε να εξαντληθεί.
Η Morgan Stanley όμως δεν δέχεται αυτές τις ανησυχίες.
«Είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό που πραγματικά οδηγεί τις μετοχές», γράφει ο επικεφαλής Equity Strategist της αμερικανικής επενδυτικής, Michael Wilson, "και ο κατάλογος ελέγχου αγοράς ταύρων παραμένει άθικτος: Θεμελιώδη και αύξηση κερδών, επιτόκια, πληθωρισμός, Fed / κεντρικές τράπεζες, πιστωτικές αγορές".
Η Morgan Stanley μάλιστα αναφέρει ότι τα επίπεδα των 2.400 έως 2.410 μονάδων θα χρησιμεύσουν ως επίπεδα αντίστασης για τον S&P 500.
Η Wells Fargo αύξησε επίσης το στόχο της για τον S&P 500 κατά 3,1%, αναμένοντας ότι ο δείκτης αναφοράς θα ολοκληρώσει το έτος σε μια περιοχή μεταξύ 2.300 και 2.400 μονάδων.
Το τέλος αυτού του εύρους εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια μείωση της τάξης του 1,1% από τα σημερινά επίπεδα, αλλά είναι μια πιο αισιόδοξη άποψη από το εύρος των 2.230 έως 2.330 μονάδων που πρόβλεπε προηγουμένως.
"Οι αλλαγές στόχων στις μετοχικές αξίες ενσωματώνουν τις συνέπειες του ασθενέστερου πληθωρισμού και των ισχυρών κερδών του δεύτερου τριμήνου, αλλά επαναλαμβάνουμε την ετήσια καθοδήγησή μας ότι οι μετοχές είναι πιθανό να υποχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους", γράφει η τράπεζα.
"Αν και προβλέπουμε μια βραχυπρόθεσμη πτώση των μετοχών, πιστεύουμε ότι η αύξηση των κερδών και ο κύκλος της αγοράς θα συνεχιστούν μέχρι το 2018", προσθέτει η Wells Fargo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης