Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Αυξάνεται το ενδιαφέρον στη Γερμανία για διακοπές στην Τουρκία - Αψηφούν την ταξιδιωτική οδηγία

tags :
Deutsche Welle: Αυξάνεται το ενδιαφέρον στη Γερμανία για διακοπές στην Τουρκία - Αψηφούν την ταξιδιωτική οδηγία
Δραματική η μείωση του τουρισμού στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
H ένταση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις δεν αποτρέπει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, Γερμανούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην Τουρκία για τις διακοπές τους.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, πριν από ένα μήνα το Βερολίνο, αντιδρώντας στην σύλληψη του γερμανού ακτιβιστή Πέτερ Στόιτερ στην Τουρκία, εξέδωσε ταξιδιωτική σύσταση, στην οποία εφιστούσε την προσοχή σε τουρίστες, αλλά και επενδυτές που ταξιδεύουν στην Τουρκία.
Μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες διαβεβαιώνουν το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι η ζήτηση τουριστών που επιλέγουν τελευταία στιγμή τη χώρα διακοπών τους δεν έχει μειωθεί και ότι η Τουρκία παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων.
Η εκπρόσωπος της TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού γραφείου στην Ευρώπη, διαπιστώνει μάλιστα μια αναβίωση κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.
Παρόμοια είναι η εμπειρία του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, το οποίο κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες πολλές κρατήσεις για την Τουρκία.
Ας σημειωθεί ότι η Thomas Cook κατέχει σημαντικό μερίδιο της τουριστικής αγοράς στην Τουρκίας μέσω της θυγατρικής της ÖgerTours.
Και το ταξιδιωτικό γραφείο DER Touristik δεν καταγράφει ούτε μείωση της ζήτησης, ούτε ακυρώσεις, ούτε αλλαγές κρατήσεων για τουρκικούς τουριστικούς προορισμούς.
Κατά την εκτίμηση του tour operator Alltours το έντονο ενδιαφέρον για την Τουρκία οφείλεται ωστόσο εν μέρει και στην πληρότητα των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Ισπανία τον Αύγουστο, τον κορυφαίο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και στις υψηλότερες τιμές στις δύο χώρες.

Μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. οι Γερμανοί τουρίστες στην Τουρκία

Παρά την σχετική ενίσχυση των κρατήσεων για την Τουρκία από τη Γερμανία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και η απόπειρα πραξικοπήματος προκάλεσαν καθίζηση στις κρατήσεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Καταναλωτικής Έρευνας της εταιρίας GfK οι φετινές καλοκαιρινές κρατήσεις για την Τουρκία μέχρι τα τέλη Ιουλίου είναι κατά τουλάχιστον 10% χαμηλότερες από ότι το 2016.
Ας σημειωθεί ότι τη χρονιά ρεκόρ 2015 σχεδόν 5,6 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία, ενώ πέρυσι ο αριθμός τους περιορίστηκε στα 4 εκατομμύρια.
Υπολογίζεται ότι πέρυσι οι τουρίστες στην Τουρκία μειώθηκαν σε σχέση με το 2015 κατά 28%, ενώ τα συνολικά τουριστικά έσοδα της χώρας έκαναν βουτιά γύρω στο 30%.
Παρά τη μικρή ανάκαμψη το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, ο τουριστικός κλάδος βιώνει πρωτοφανή κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης