Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το νορβηγικό κρατικό fund είχε τις καλύτερες αποδόσεις στο β΄3μηνο του 2017 - Ποιές μετοχές προτίμησε

tags :
Το νορβηγικό κρατικό fund είχε τις καλύτερες αποδόσεις στο β΄3μηνο του 2017 - Ποιές μετοχές προτίμησε
Η συνολική απόδοση το α' 6μηνο το 2017 ήταν 63,1 δισ. δολ.
Κέρδη που ξεπέρασαν το 2,6% κατέγραψε το νορβηγικό κρατικό fund, ήτοι τα υψηλότερα παγκοσμίως, βελτιώνοντας σημαντικά τα κεφάλαια του.
Το ταμείο ύψους 975 δισ. δολαρίων είναι το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο και ενισχύεται από τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου.
Η Nestle, η TENCENT της Κίνας και η ελβετική εταιρεία Novartis έκαναν τις μεγαλύτερες θετικές συνεισφορές στο ταμείο σε ολόκληρο το τρίμηνο.
Στον αντίποδα, η General Electric, η AT & T και η IBM αναγνωρίστηκαν από τον διαχειριστή της Norges Bank ότι έχουν κάνει το μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο.
Οι τοποθετήσεις σε μετοχές απέδωσαν 3,4%, ενώ οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος απέδωσαν 1,1%.
Σε συνοδευτική δήλωση την Τρίτη, ο Trond Grande, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Norges Bank Investment Management, δήλωσε ότι οι μετοχές ήταν κρίσιμες για την απόδοση του ταμείου.
«Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν αποδώσει ιδιαίτερα καλά φέτος, και η απόδοση των κεφαλαίων στα δύο πρώτα τρίμηνα ήταν 6,5%.
Αυτό δίνει συνολική απόδοση 499 δισ. κορωνών (63,1 δισ. δολάρια), που είναι η καλύτερη απόδοση εξαμήνου που μετράται στην ιστορία του ταμείου», πρόσθεσε
Ο κ. Grande σημείωσε τόσο τη θετική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών όσο και την άνοδο των επιδόσεων των ευρωπαϊκών μετοχών για να προειδοποιήσει ότι οι μελλοντικές αποδόσεις δεν είναι πιθανό να παραμείνουν τόσο υγιείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης