Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Επιθετικό πολεμικό σενάριο η κοινή άσκηση ΗΠΑ – Ν. Κορέας – ΗΠΑ: Σοβαρή απειλή η Β. Κορέα

tags :
Β. Κορέα: Επιθετικό πολεμικό σενάριο η κοινή άσκηση ΗΠΑ – Ν. Κορέας – ΗΠΑ: Σοβαρή απειλή η Β. Κορέα
Προτεραιότητα του προέδρου Trump να προστατεύσει τις ΗΠΑ από την αυξανόμενη απειλή της Β. Κορέας ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος
Την θέση ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας απειλεί ένα «επιθετικό πολεμικό σενάριο» διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Β. Κορέας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τον αφοπλισμό που πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας.
«Οι ασκήσεις αυτές είναι ένα επιθετικό πολεμικό σενάριο προκειμένου να επιφέρει προληπτικά χτυπήματα κατά της Β. Κορέας.
Η Β. Κορέα δεν πρόκειται ποτέ να θέσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή να υποχωρήσει έστω και ένα μέτρο από το δρόμο που ακολουθεί για να ενισχύσει την εθνική πυρηνική της δύναμη» ανέφερε ο Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, ο οποίος υποστήριξε πως οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.
Νωρίτερα ο Αμερικάνος αξιωματούχος Robert Wood είχε υποστηρίξει στην ίδια Σύνοδο πως η προστασία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από την αυξανόμενη απειλή της Β. Κορέας είναι απόλυτη προτεραιότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν χρήση όλων των δυνατοτήτων που έχει στη διάθεση της» υπογράμμισε ο Wood, τονίζοντας πάντως πως ο δρόμος του διαλόγου εξακολουθεί να παραμένει επιλογή.
«Το βαλλιστικό πρόγραμμα και τα πυρηνικά όπλα της Β. Κορέας συνιστούν σοβαρή απειλή για όλο τον κόσμο.
Απόλυτη προτεραιότητα του Προέδρου μου παραμένει να προστατεύσει τις ΗΠΑ, τα αμερικανικά εδάφη και τους συμμάχους μας απέναντι στην επιθετικότητα της Β. Κορέας» υπογράμμισε ο Αμερικάνος αξιωματούχος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης