Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz (SPD): Οι γερμανικές εκλογές δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αποτελέσματα

tags :
Schulz (SPD): Οι γερμανικές εκλογές δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αποτελέσματα
Ο ηγέτης του SPD επιτέθηκε προσωπικά στην Angela Merkel για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών
Ανεβάζει τους τόνους ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Martin Schulz, πέντε εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές (24/9), καθώς το κόμμα καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια, προκειμένου να μειώσει τη δημοσκοπική διαφορά που το χωρίζει από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).
Ο ηγέτης του SPD ζήτησε μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα, επιτέθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump και δεσμεύτηκε για μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βρέμη.
«Οι εκλογές δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αποτελέσματα, έχετε να επιλέξετε μεταξύ μίας καγκελαρίου, που αποφεύγει κάθε συζήτηση για το μέλλον και ενός υποψηφίου, ο οποίος σας περιγράφει με ακρίβεια τι θα πράξει», τόνισε ο Schulz.
Ο ηγέτης του SPD επιτέθηκε προσωπικά στην Angela Merkel για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και τις μειώσεις των συντάξεων, κάνοντας λόγο για «κήρυξη πολέμου ενάντια σε μία ολόκληρη γενιά».
Για τον Αμερικανό πρόεδρο, υποστήριξε, πως «δεν έχει τη βούληση να αποστασιοποιηθεί από τους Ναζί», αναφερόμενος στα επεισόδια στην πόλη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια και τη δολοφονία μίας γυναίκας από εθνικιστή.
Εάν εκλεγεί στην καγκελαρία, υποσχέθηκε ότι, θα αντιμετωπίσει πιο επιθετικά τον Trump.
Αναφερόμενος στην «υπόθεση ντίζελ» εξαπέλυσε επίθεση στα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, λέγοντας ότι «η αλαζονεία αυτών των ανθρώπων θέτει σε κίνδυνο τον πυρήνα της γερμανικής οικονομίας».
Ο Schulz σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική του βάση αρχίζει ένα πρόγραμμα περιοδειών, κυρίως σε πόλεις στις οποίες το SPD προσβλέπει σε άνοδο των ποσοστών του.
Το πρόγραμμα του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού μέχρι τις 27 Αυγούστου 2017 περιλαμβάνει ομιλίες και συγκεντρώσεις σε πόλεις, όπως η Φρανκφούρτη, το Έσσεν και το Μπόχουμ στη βιομηχανική κοιλάδα του Ρούρ.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι, η προσπάθεια αυτή του Schulz θα είναι τρομακτικά δύσκολη.
Εβδομαδιαία δημοσκόπηση του INSA για την Bild εφημερίδα δίνει στο CDU ποσοστό 38% με άνοδο μίας μονάδας ενώ το SPD παρουσιάζει πτώση 1% και βρίσκεται στο 24%.
Να σημειωθεί ότι, το INSA σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις του παρουσίαζε τη μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης