Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανέρχεται ο Βerlusconi: Θα έπρεπε να καταπολεμήσουμε την κρίση, κόβοντας νόμισμα

tags :
Επανέρχεται ο Βerlusconi: Θα έπρεπε να καταπολεμήσουμε την κρίση, κόβοντας νόμισμα
«Kατά την δεκαετία του ΄80 και του ΄90, η υποτίμηση μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ανταγωνιστικό όπλο» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας
Με προτάσεις για τη θέσπιση παράλληλου νομίσματος επανέρχεται στο προσκήνιο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, με την ελπίδα να είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
«Όλες οι πιο σημαντικές χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Μεγάλη Βρετανία, την Ρωσία και την Ιαπωνία καταπολέμησαν την κρίση και κόβοντας νόμισμα.
Θα έπρεπε να το κάνουμε και εμείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην φάση αυτή, ο πληθωρισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος», σημειώνει ο Berlusconi σε άρθρο του στην εφημερίδα Libero.
Παράλληλα προσθέτει ότι «η πρόταση δυο νομισμάτων (ενός εθνικού για τις εσωτερικές συναλλαγές και ενός άλλου, κοινού, για τις διεθνείς συναλλαγές) αναφέρεται σε μια πραγματικότητα ουσιαστικά παρόμοια με εκείνη που υπήρχε στην δεκαετία του 1980 και του 1990, με την Λιρέττα και το Ecu, για μερική επανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας του κράτους».
Ο πρώην πρωθυπουργός γράφει, επίσης, ότι «κατά την δεκαετία του ΄80 και του ΄90, η υποτίμηση μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, εντός κάποιων ορίων, ως ανταγωνιστικό όπλο» ενώ, τώρα, η Φόρτσα Ιτάλια προτείνει «την εσωτερική χρήση του δεύτερου νομίσματος ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην ζήτηση και στην κατανάλωση, οι οποίες είναι και οι βασικοί μοχλοί για μια βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη της χώρας».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης