Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι χώρες με τη λιγότερη εμπιστοσύνη στον Trump - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

tags :
Οι χώρες με τη λιγότερη εμπιστοσύνη στον Trump - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Οι επικρίσεις στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου δεν διατυπώνονται, μόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά και διεθνώς
Επτά μήνες από την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων τον Ιανουάριο 2017 και μία σειρά χωρών αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αρνητικά τον Donald Trump.
Οι επικρίσεις στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου δεν διατυπώνονται, μόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά και διεθνώς όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση του Pew Research Center.
Οι ερευνητές της δημοσκόπησης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν στην ερώτηση, εάν «ο Αμερικανός πρόεδρος πολιτεύεται σωστά για τις παγκόσμιες υποθέσεις» και στην πλειοψηφία τους οι απαντήσεις κυμαίνονται μεταξύ «όχι μεγάλης εμπιστοσύνης στον Trump» και «καμία εμπιστοσύνη στον Trump».
Η δημοσκόπηση της Pew αποκάλυψε τις έντονες αντιθέσεις για την απήχηση της πολιτικής του Trump σε σχέση με εκείνη του προκατόχου, Barack Obama.
Στο Μεξικό, το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε το 2017 ότι, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Trump ενώ το 2015 για τον Obama το ποσοστό άρνησης βρισκόταν στο 45%.
Το 80% των Ρώσων ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είχε καμιά εμπιστοσύνη στον Obama το 2015, το υψηλότερο ποσοστό εκείνου του έτους.
Για την κυβέρνηση του Trump το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 35%.
Στην πρώτη θέση της λίστας με αντιπάθεια στις πολιτικές Trump βρίσκεται το Μεξικό με 93% και ακολουθούν η Ισπανία με 92%, η Σουηδία με 90%, η Γερμανία με 87%, η Γαλλία με 86%, η Ιορδανία με 83% και η Τουρκία με 82%,
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση με 76%.
Η χώρα με το μικρότερο ποσοστό «αντιπάθειας» είναι η Ινδία με 16%.


 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης