Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Δεν έχουμε εμμονή με το χρέος - Τα πλεονάσματα είναι «πράξη δικαιοσύνης»

tags :
Merkel: Δεν έχουμε εμμονή με το χρέος - Τα πλεονάσματα είναι «πράξη δικαιοσύνης»
«Θα ήταν η μεγαλύτερη μορφή αδικίας αν παραδίδαμε ολοένα και μεγαλύτερα βουνά χρέους», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος 
Απέρριψε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel τις αιτιάσεις πολιτικών της αντιπάλων τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, πως οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) είναι ένα κόμμα, που έχει εμμονή με το χρέος.
Δεν έχουμε εμμονή με το χρέος, οι ισορροπημένοι προϋπολογισμοί είναι πράξη δικαιοσύνης για τις επόμενες γενεές, τόνισε η Merkel μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Μύνστερ στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας ενώπιον χιλιάδων φίλων του CDU.
«Θα ήταν η μεγαλύτερη μορφή αδικίας αν παραδίδαμε ολοένα και μεγαλύτερα βουνά χρέους, οπότε είναι σωστό όπως έχουμε δεσμευτεί να μην δημιουργήσουμε νέο χρέος τα επόμενα τέσσερα χρόνια», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Μάλιστα απέδωσε τα εύσημα στον υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, λέγοντας πως σε εκείνον ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας για τη σφιχτή πολιτική ως προς τις δαπάνες, που εφαρμόζει το CDU.
Να σημειωθεί ότι, τη Merkel συνόδευε ο υφυπουργός Οικονομικών Jens Spahn, στενός σύμμαχος του Schaeuble στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, ο οποίος στο παρελθόν είχε επικρίνει την καγκελάριο για «κεντρώες θέσεις και πολιτικές».
«Μόνο ο Jens Spahn γνωρίζει ότι, ο Wolfgang Schaeuble είναι ο άνθρωπος των ισορροπημένων προϋπολογισμών» τόνισε η Merkel σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί της τυπικής θέσης του κόμματός της ότι, το δημόσιο χρέος είναι βάρος για τις μελλοντικές γενεές, όπως παρατηρεί το Bloomberg.
Ακόμη και αν η Merkel υπήρξε στόχος επιθέσεων σε ολόκληρη τη νότια Ευρώπη καθ 'όλη την κρίση του χρέους για την επιμονή της στη λιτότητα, η δημοσιονομική πειθαρχία είναι μια θεμελιώδης αρχή για το CDU.
Λιγότερες από πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αποτελεί επίσης ένα ζήτημα που χωρίζει το CDU από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD, που ζητούν αύξηση των δαπανών για τις υποδομές χωρίς να δίνουν βαρύτητα στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
Με υπουργό Οικονομικών τον Schaeuble, η τελευταία κυβέρνηση της Merkel με το SPD παρουσίασε επί τέσσερα χρόνια ισορροπημένους προϋπολογισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης