Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόπους για να παραμείνει το βρετανικό δίκαιο η "βάση" της εμπορικής διαιτησίας στην ΕΕ εξετάζει η May

tags :
Τρόπους για να παραμείνει το βρετανικό δίκαιο η
Το 40% της εμπορικής διαιτησίας παγκοσμίως διέπεται από το αγγλικό δίκαιο
Έγγραφο που σχετίζεται με τη νομική διάσταση των εμπορικών συμφωνιών του Λονδίνου με την ΕΕ κυκλοφόρησε σήμερα, Τρίτη, βάσει του οποίου η κυβέρνηση της Theresa May επιθυμεί να κρατήσει τη χώρα στην "καρδιά" των μεγαλύτερων εμπορικών δικαστικών διαμαχών της ένωσης.
Αρκεί να μην εμπλακεί με το Ευρωπαϊκό Διαστήριο.
Εξάλλου, το 40% της εμπορικής διαιτησίας παγκοσμίως διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.
Το κυβερνητικό έγγραφο έδινε λεπτομέριες για το πώς θα μπορούσε να συνεχίσει η χώρα να έχει τη μερίδα του λέοντος, ώστε να μην χάσει τα κέρδη από τις διαιτησίες, που για την οικονομία της είναι πάνω από 32 δισ. δολάρια (ή 25 δισ. λίρες) ετησίως.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.
Για αρχή η κυβέρνηση επέλεξε να ξεδιπλώσει το πώς τόσο το Λονδίνο, όσο και οι Βρυξέλλες θα επωφεληθούν από κάτι τέτοιο.
"Η καλύτερη έκβαση και για τις δύο πλευρές θα είναι μια συμφωνία που θα αντικατοπτρίζει τη στενή σχέση μας", ανέφερε η κυβέρνηση.
"Η εκδίκαση μιας διασυνοριακής υπόθεσης που αφορά τα Ηνωμένα Αραβικά και την ΕΕ βάσει του αγγλικού δικαίου, όπου και αν συμβεί, θα είναι ευκολότερη, φθηνότερη και αποτελεσματικότερη για όλους τους εμπλεκόμενους", συνέχισε.
Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να συνεχίσει να συμμετέχει σε διεθνείς συνθήκες που καλύπτουν διασυνοριακές διαφορές, συμπεριλαμβανομένων των Συμβάσεων της Χάγης που ασχολούνται με τις αστικές διαφορές, και του Λουγκάνο, η οποία επιτρέπει στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών να συνεργάζονται με δικαστήρια της ΕΕ.
Το ερώτημα είναι πόσο καιρό το δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ο επιλογή για εταιρείες που υπόκεινται στην κανονιστική εποπτεία της ΕΕ.
Και υπάρχει το ενδεχόμενο οι δικηγόροι να στραφούν στη Γερμανία κα την Ιρλανδία, προκειμένου να βρουν νομικές λύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης