Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (αμερικανός ΥΠΕΞ): Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ από την αυτοσυγκράτηση της Β. Κορέας με τα πυρηνικά

Tillerson (αμερικανός ΥΠΕΞ): Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ από την αυτοσυγκράτηση της Β. Κορέας με τα πυρηνικά
Το Πακιστάν πρέπει να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση ως προς την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Την αυτοσυγκράτηση που επέδειξε πρόσφατα η Βόρεια Κορέα σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών της όπλων, «καλωσόρισε» σήμερα (22/8/2017) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, αναφέροντας πως αυτή η στάση θα μπορούσε να ανοίξει έναν δρόμο για έναν πιθανό διάλογο μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Πιονγιάνγκ.
«Δεν είχαμε εκτοξεύσεις πυραύλων ή προκλητικές πράξεις από τη Βόρεια Κορέα μετά την ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», για την επιβολή νέων, ακόμη πιο σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Tillerson στους δημοσιογράφους.
«Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή αυτού του μηνύματος που ψάχναμε - ότι είναι έτοιμοι να περιορίσουν το επίπεδο της έντασης, ότι είναι έτοιμοι να περιορίσουν τις προκλητικές πράξεις», πρόσθεσε ο Tillerson.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στο Πακιστάν, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση ως προς την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ότι η αμερικανική υποστήριξη θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του Ισλαμαμπάντ σε αυτόν τον τομέα.
«Υπήρξε μια διάβρωση στην εμπιστοσύνη επειδή είδαμε ότι προσφέρθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις ασφαλή καταφύγια μέσα στο Πακιστάν ώστε να προγραμματίσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών, αξιωματούχων των ΗΠΑ, διακόπτοντας τις ειρηνευτικές προσπάθειες εντός του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Tillerson.
«Το Πακιστάν πρέπει να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους για να τους βοηθήσουμε να προστατευθούν από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης