Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: Στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας οι σχέσεις Βενεζουέλας - ΗΠΑ

Maduro: Στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας οι σχέσεις Βενεζουέλας - ΗΠΑ
Οι σχέσεις μεταξύ Καράκας και Ουάσινγκτον πρέπει να εξομαλυνθούν και να επικρατήσει ο διάλογος, τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Οι σχέσεις μεταξύ Καράκας και Ουάσινγκτον βρίσκονται στο ναδίρ, δήλωσε σήμερα (22/8/2017) ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, σε μια ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που μεταδόθηκε στο έθνος.
«Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της σχέσης μας με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Maduro.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον και ότι οι σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ πρέπει να εξομαλυνθούν και να επικρατήσει ο διάλογος.
«Εσύ κι εγώ πρέπει να μιλήσουμε», δήλωσε ο Maduro.
«Μόνο συζητώντας μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ο Trump είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιλογής στη Βενεζουέλα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας θα ζητήσουν να εκδοθεί από την Interpol ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης της πρώην γενικής εισαγγελέα Luisa Ortega, η οποία διέφυγε από τη χώρα καταγγέλλοντας ότι υφίσταται διωγμό από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση.
«Η Βενεζουέλα θα ζητήσει από την Interpol (να εκδοθεί) κόκκινη ειδοποίηση εναντίον αυτών των προσώπων, τα οποία ενέχονται σε σοβαρά εγκλήματα», δήλωσε, αναφερόμενος στην εισαγγελέα Ορτέγα και τον σύζυγό της, λίγη ώρα αφότου και οι δυο τους αναχώρησαν από την Κολομβία, όπου είχαν καταφύγει, με προορισμό τη Βραζιλία.
Ο Maduro κατηγόρησε το ζευγάρι πως δουλεύει για τους Αμερικανούς εδώ και καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης