Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Αγκάθι για τα αεροδρόμια της Βρετανίας μια κακή συμφωνία για το Brexit

tags :
Guardian: Αγκάθι για τα αεροδρόμια της Βρετανίας μια κακή συμφωνία για το Brexit
Σήμερα οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα εντός της Ευρώπης
Τις δυνάμεις τους ενώνουν τα αεροδρόμια της Βρετανίας, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το μέλλον των πτήσεων μεταξύ της χώρας και της ΕΕ μετά το Brexit.
Όπως μεταδίδει ο Guardian, υποστηρίζουν ότι η σημερινή αβεβαιότητα θα μπορούσε να οδηγήσει τις κρατήσεις τους σε βουτιά ως και 41%.
Κοινό έγγραφο που κατέθεσαν στο υπουργικό συμβούλιο τα αεροδρόμια σε Manchester, Stansted, Heathrow, Gatwick και London City αναφέρει ότι ακόμη και αν δεν επηρεαστούν οι πτήσεις μέχρι το Μάρτιο του 2019, οπότε και θα συμβεί το διαζύγιο με την ΕΕ, αμέσως μετά θα μπορούσαν να επηρεαστούν πολύ αρνητικά.
Η έκθεση αυτή, η οποία γράφτηκε από την WPI Economics για λογαριασμό των αερολιμένων, διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί επιβάτες που ταξιδεύουν κατά το επόμενο έτος ήταν πιθανό να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια εάν υπήρχαν αμφιβολίες για το καθεστώς των πτήσεων.
Σήμερα οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα εντός της Ευρώπης, αλλά οι διεθνείς αεροπορικές μεταφορές εξαρτώνται διαφορετικά από μια σειρά διμερών συνθηκών και δεν υπάρχει καμία προεξόφληση για το τί θα συμβεί με το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της ΕΕ.
Το χειρότερο σενάριο κάνει λόγο για 8 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες το 2019, όμως το βασικό σενάριο για 2,3 εκατομμύρια ή 11,5% λιγότερες κρατήσεις αεροπορικών επιβατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης