Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι 10 ημερομηνίες σταθμοί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας

tags :
Reuters: Οι 10 ημερομηνίες σταθμοί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας
Η Βόρειος Κορέα έχει μετακινηθεί από μια χώρα που έχει ένα νεοσύστατο πυρηνικό πρόγραμμα στην κατοχή της τεχνολογίας, να μπορεί να χτυπήσει τουλάχιστον το Γκουάμ στον Ειρηνικό ωκεανό.
Στην προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να καταστεί πυρηνική δύναμη ικανή να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δικτάτορας Kim Jong Un έχει καταγράφει αναλυτικά όσα επιτυγχάνουν οι επιστήμονές του.
Όπως αναφέρει το Reuters τα τελευταία δύο χρόνια, η Βόρειος Κορέα έχει μετακινηθεί από μια χώρα που έχει ένα νεοσύστατο πυρηνικό πρόγραμμα στην κατοχή της τεχνολογίας, να μπορεί να χτυπήσει τουλάχιστον το Γκουάμ στον Ειρηνικό ωκεανό.
Οι περισσότεροι δυτικοί εμπειρογνώμονες αποδέχονται ότι η Βόρεια Κορέα είναι κοντά στην τοποθέτηση μιας πυρηνικής κεφαλής σε ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλλιο (ICBM) που μπορεί να φτάσει στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Εδώ είναι 10 από τα σημαντικά βήματα που επισημάνθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

6 Ιανουαρίου 2016

Μετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, ο Kim Jong Un αναφέρει ότι η χώρα του μπορεί να παράγει μια βόμβα υδρογόνου, το πρώτο βήμα προς ένα πυρηνικό όπλο που θα μπορούσε να στοχεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Βόρειος Κορεά δοκιμάζει μια συσκευή, αλλά οι δυτικοί εμπειρογνώμονες δεν είναι πεπεισμένοι ότι είναι μια πραγματική βόμβα υδρογόνου.

7 Φεβρουαρίου 2016

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει ένα δορυφόρο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζουν αυτή μια συγκεκαλυμμένη δοκιμή ενός κινητήρα αρκετά ισχυρό για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα βαλλιστικών πυράυλων ICBM.

9 Μαρτίου 2016

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι μπορεί να μικρύνει μια πυρηνική συσκευή για να χωρέσει σε έναν πυραύλο.

15 Μαρτίου 2016

Η Βόρεια Κορέα λέει ότι δοκιμάστηκε με επιτυχία ο κώνος ενός πυραύλου που επανήλθε στην ατμόσφαιρα της γης μετά από μια μακρά πτήση.

6 Μαΐου 2016

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια, ο Kim Jong Un φιλοξενεί συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι η χώρα του είναι ένα υπεύθυνο πυρηνικό κράτος που δεν θα χρησιμοποιήσει πρώτο τα πυρηνικά όπλα, εκτός εάν απειλείται η κυριαρχία του.
Υποσχέθηκε να προωθήσει την πυρηνική και την οικονομική ανάπτυξη.

23 Ιουνίου 2016

Η Βόρεια Κορέα αναφέρει ότι έχει δοκιμάσει επιτυχώς έναν ενδιάμεσο βαλλιστικό πυραύλων (IRBM), με εύρος από 2.000 έως 3.400 μίλια.
Ο Kim Jong Un ισχυρίζεται ότι η χώρα μπορεί τώρα να επιτεθεί σε "Αμερικανούς στο επιχειρησιακό θέατρο του Ειρηνικού", συμπεριλαμβανομένου του εδάφους του Γκουάμ.

9 Σεπτεμβρίου 2016

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί την πέμπτη και τη μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή της για την επέτειο της ίδρυσης της χώρας.
Ισχυρίζεται ότι έχει την ικανότητα να τοποθετήσει μια κεφαλή σε βαλλιστική βολή.

15 Απριλίου 2017

Η Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει ένα νέο σχεδιασμό ICBM, που απεικονίζει τους πυραύλους σε μια στρατιωτική παρέλαση για να σηματοδοτήσει τα γενέθλια του ιδρυτικού ηγέτη Kim Il Sung.
Εντός τριών μηνών, οι πυραύλοι παιρνούν στο στάδιο της δοκιμής.

4 Ιουλίου 2017

Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει ένα βαλλιστικό πύραυλο ICBM για πρώτη φορά, λέγοντας ότι μπορεί να εκτοξεύσει βλήμα που μπορεί να φτάσει στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Το βλήμα, Hwasong-14, δοκιμάζεται πάλι τρεις εβδομάδες αργότερα, αυτή τη φορά σε μια νυχτερινή εκτόξευση.

8 Αυγούστου 2017

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας απειλεί να εκτοξεύσει πυραύλους προς το Γκουάμ.
Το μήνυμα έρχεται λίγες ώρες αφού ο Πρόεδρος Donald Trump προειδοποιεί την Πιονγιάνγκ ότι θα "συναντηθεί με πυρκαγιά και μανία" εάν η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει να απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης