Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα ανακοινώνει η Ford

tags :
Σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα ανακοινώνει η Ford
Η Κίνα αντιπροσωπεύει ήδη το 40% όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται παγκοσμίως
Να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα σχεδιάζει η Ford, διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας της με την Anhui Zotye Automobile, μια κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα.
Επί της ουσίας συζητούν πρόταση για μια κοινή πρωτοβουλία, που θα αποφέρει κέρδη 50-50 στις δύο επιχειρήσεις.
Η Ford ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τα νέα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να παράγονται κάτω από μια νέα θυγατρική των δύο εταιρειών.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έρχονται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της κινεζικής κυβέρνησης να δώσει κίνητρα για την παραγωγή και αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, με στόχο να μειωθεί η ρύπανση.
Η Κίνα αντιπροσωπεύει ήδη το 40% όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Η Zotye, η οποία δεν παράγει αυτοκίντα που κινούνται με γκάζι ή πετρέλαιο, πούλησε περισσότερα από 16.000 ηλεκτρικά οχήματα τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους - αύξηση 56% από την ίδια περίοδο το 2016.
Ο Bill Russo, διευθύνων σύμβουλος της Gao Feng Advisory Company, δήλωσε ότι η Ford είναι η πρώτη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που συνεργάζεται με μια κινεζική εταιρεία που παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Αλλά η Ford δεν είναι η μόνη μεγάλη διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία που προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η General Motors ξεκίνησε να πωλεί ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα, το οποίο κοστίζει περίπου 5.300 δολάρια.
Το όχημα - το Baojun E100 - κατασκευάζεται στην Κίνα από μια κοινοπραξία μεταξύ GM, της κινεζικής SAIC και της Wuling Motors.
Τον Ιούνιο, η Volkswagen ολοκλήρωσε ένα κοινό εγχείρημά της με την Anhui Jianghuai Automobile για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης