Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: "Όχι" στους αυστηρότερους κεφαλαιακούς κανόνες για τις κοινοτικές τράπεζες των ΗΠΑ

tags :
Reuters:
Οι μεγάλες τράπεζες, πάντως, θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2018
Να μην ισχύσει η εφαρμογή αυστηρότερων κεφαλαιακών κανόνων για τις μικρότερες αμερικανικές τράπεζες προτείνουν οι εγχώριες αρχές, σύμφωνα με το Reuters.
Ειδικότερα, για τις τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία κάτω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων και λιγότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη έκθεση, ζητούν να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με απλούστερους προσωρινούς κεφαλαιακούς κανόνες μετά τις αρχές του 2018.
Οι μεγάλες τράπεζες, πάντως, θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Οι ρυθμιστικές αρχές είχαν προηγουμένως ανακοινώσει σχέδια απλούστευσης των κεφαλαιακών κανόνων για τις μικρότερες τράπεζες και τώρα λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι σταδιακά ισχύουσες κεφαλαιακές απαιτήσεις δεν θα ισχύουν για αυτές.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ομοσπονδιακή Ασφαλιστική Εταιρεία Καταθέσεων και το Γραφείο Επιτάχυνσης του Νομοθετικού Έργου υπέγραψαν την σχετική ενέργεια.
Ο αντιπρόεδρος της FDIC, Thomas Hoenig, κάλεσε τους ρυθμιστικούς φορείς να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο στην απλούστευση των κανόνων για τις λιγότερο περίπλοκες τράπεζες.
"Οι κοινοτικές τράπεζες που ασχολούνται με παραδοσιακές δραστηριότητες αξίζουν ουσιαστική απαλλαγή", ανέφερε σε δήλωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης